Skocz do zawartości

Regulator TURNIGY Plush 12A - grzanie się

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ma ktoś doświadczenia z tym reglerem i jego współpracą z akumulatorami 3-celowymi?

Jak 3-celówke podpinam to regulator okropnie się grzeje, nawet podczas programowania z kartą. Mam 2 sztuki, z których jeden współpracuje z tym:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5431

z 2-celówką, a drugi z tym:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=4699

z 3-celówką.

W przypadku akumulatorów 2-celowych jest ok, ale mam pewne wątpliwości czy ten drugi zestaw wytrzyma.

Opublikowano

Regulator ma wbudowany stabilizator liniowy który niestety się grzeje . jeden więcej inny mniej ,, im wyższe napięcie zasilające tym większa moc musi wytracić by zejść na 5V .

Tez mam kilka takich które są bardzo ciepłe - wręcz gorące nawet nie obciążone

pomogła wymiana stabilizatorów w jednym ale jak działa to szkoda grzebać

Opublikowano

Regulator ma wbudowany stabilizator liniowy który niestety się grzeje

To wiem, ale akurat te regulatory wybitnie się grzeją i jestem pełen obaw czy to mój egzemplarz wytrzyma bo z taką temperaturą bez obciążenia się jeszcze nie spotkałem. Grzebać raczej nie będę, w ostateczności zmienię go na inny a ten polata na 2 celkach w innym modelu.

Opublikowano

Nie musisz wozić dodatkowego pakietu. Zewnętrznego BECa poprostu zasilasz z tej samej baterii. Dodatkowe baterię stosowałbyś, gdybyś chciał z BECa wogóle zrezygnować. Uważam, ze lepiej grzać zewnętrznego BECa (jeśli jest też liniowy) niż dogrzewać i tak zazwyczaj obciążony cieplnie regulator. Zawsze stosuję BECe zewnętrzne, ale stosuję BECe impulsowe. pzdr.

Opublikowano

Z takim rozwiązaniem się jeszcze nie spotkałem szczerze mówiąc. Myślałem, że chodzi o regler opto. Silnik w tym przypadku zaś tak strasznie nie obciąża tego regulatora (ciągnie max 6A). W sumie rozwiązanie godne przemyślenia.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.