woyu Opublikowano 10 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Witam. Przeszukałem sieć a tu żadnej informacji na temat z jakim smigłem najlepiej radzi sobie ten silnik. Chciałbym zastosować go do mojego Easy Stara. Mam tam pakiet 3s. Pozdrawiam! Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 10 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Do tego modelu silnik raczej zdecydowanie ma za duże obroty; do turbin używa się między innymi i tego. Do Twego modelu raczej coś o zdecydowanie mniejszym kV. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woyu Opublikowano 10 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 To niedobrze - już go kupiłem. Byłem nastawiony na 2200kV z jakimś śmigłem 6x5 ale nie było więc wziąłem ten model. Skazany na porażkę ? Mam rozumieć że za duża prędkość za śmigłowa a za mały ciąg jest na tym silniku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X-wing Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Witaj, silniczek ma troszkę za duże obroty, najprościej byłoby zasilić pakietem 2S ale skoro posiadasz 3S to pozostało dobrać najlepsze śmigło - obstawiałbym 5'', przeszukaj forum już kiedyś było, ewentualnie zobacz tu oni chyba pierwsi przerabiali swoje modele. Powodzenia w modernizacji, nie zapomnij pochwalić się fotkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Etam za duży. Chłopaki ja do swojego ES wstawiłem inrunera z 3900kv. Latałem na śmigle 5x5. To prawda, że przy pionowym locie na max. obrotach odrobinę skrzydła się wyginały :mrgreen: :mrgreen: ale jazda była bez trzymanki. Niestety kolejna pętla nie wyszła i na max obrotach wbił się po silnik. :evil: Takiej masakry dawno nie widziałem. :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi