woyu Opublikowano 10 Maja 2011 Opublikowano 10 Maja 2011 Witam. Przeszukałem sieć a tu żadnej informacji na temat z jakim smigłem najlepiej radzi sobie ten silnik. Chciałbym zastosować go do mojego Easy Stara. Mam tam pakiet 3s. Pozdrawiam! Wojtek
Irek M Opublikowano 10 Maja 2011 Opublikowano 10 Maja 2011 Do tego modelu silnik raczej zdecydowanie ma za duże obroty; do turbin używa się między innymi i tego. Do Twego modelu raczej coś o zdecydowanie mniejszym kV.
woyu Opublikowano 10 Maja 2011 Autor Opublikowano 10 Maja 2011 To niedobrze - już go kupiłem. Byłem nastawiony na 2200kV z jakimś śmigłem 6x5 ale nie było więc wziąłem ten model. Skazany na porażkę ? Mam rozumieć że za duża prędkość za śmigłowa a za mały ciąg jest na tym silniku?
X-wing Opublikowano 24 Maja 2011 Opublikowano 24 Maja 2011 Witaj, silniczek ma troszkę za duże obroty, najprościej byłoby zasilić pakietem 2S ale skoro posiadasz 3S to pozostało dobrać najlepsze śmigło - obstawiałbym 5'', przeszukaj forum już kiedyś było, ewentualnie zobacz tu oni chyba pierwsi przerabiali swoje modele. Powodzenia w modernizacji, nie zapomnij pochwalić się fotkami.
Konrad_P Opublikowano 25 Maja 2011 Opublikowano 25 Maja 2011 Etam za duży. Chłopaki ja do swojego ES wstawiłem inrunera z 3900kv. Latałem na śmigle 5x5. To prawda, że przy pionowym locie na max. obrotach odrobinę skrzydła się wyginały :mrgreen: :mrgreen: ale jazda była bez trzymanki. Niestety kolejna pętla nie wyszła i na max obrotach wbił się po silnik. :evil: Takiej masakry dawno nie widziałem. :?
Rekomendowane odpowiedzi