Acerek Opublikowano 11 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Proszę wybaczyć pytania , ale w życiu nie miałem heli , doszedł dziś po południu , czy łopaty trzeba dokręcić aby były nieruchome , czy one mają tak się ruszać w lewo i prawo . Uff , już , przepraszam za pytanie , wiem że się zbłazniłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciu Opublikowano 11 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1995 Opublikowano 11 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Wcale się nie zbłaźniłeś.Forum jest po to by pytać :wink: Pozdrawiam Damian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 11 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Ale warto wspomnieć o jaki model chodzi. Generalnie łopaty powinny być nieco luźne, żeby siła odśrodkowa je prostowała. Ale nie mogą być zbyt luźne, bo będziesz miał kłopoty przy zmianach prędkości wirnika (bezwładność). Można np. dokręcić do oporu i poluzować śrubę o ćwierć lub pół obrotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Acerek Opublikowano 12 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Angel 300 , prawie identyczny jak lama v4 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ada- Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Dokręcaj tak aby móc je złożyć nie używając nadmiernej siły. Jeśli nie latasz na wysokich obrotach zbyt mocno dokręcone łopaty nie rozłożą się i heli będzie wpadać w wibracje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Kupiłeś ode mnie ustawiony i poskręcany odp. model więc po co chcesz przy nim grzebać? :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi