Acerek Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 Proszę wybaczyć pytania , ale w życiu nie miałem heli , doszedł dziś po południu , czy łopaty trzeba dokręcić aby były nieruchome , czy one mają tak się ruszać w lewo i prawo . Uff , już , przepraszam za pytanie , wiem że się zbłazniłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafciu Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
toretto1995 Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 Wcale się nie zbłaźniłeś.Forum jest po to by pytać :wink: Pozdrawiam Damian Link to comment Share on other sites More sharing options...
madrian Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 Ale warto wspomnieć o jaki model chodzi. Generalnie łopaty powinny być nieco luźne, żeby siła odśrodkowa je prostowała. Ale nie mogą być zbyt luźne, bo będziesz miał kłopoty przy zmianach prędkości wirnika (bezwładność). Można np. dokręcić do oporu i poluzować śrubę o ćwierć lub pół obrotu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acerek Posted May 12, 2011 Author Share Posted May 12, 2011 Angel 300 , prawie identyczny jak lama v4 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ada- Posted May 13, 2011 Share Posted May 13, 2011 Dokręcaj tak aby móc je złożyć nie używając nadmiernej siły. Jeśli nie latasz na wysokich obrotach zbyt mocno dokręcone łopaty nie rozłożą się i heli będzie wpadać w wibracje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malker Posted May 13, 2011 Share Posted May 13, 2011 Kupiłeś ode mnie ustawiony i poskręcany odp. model więc po co chcesz przy nim grzebać? :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts