laminat Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 witam podczas wczorajszych lotów niestety odleciałem za daleko i zle oceniłem odległosc szybowca od drzew w wyniku czego szybowiec poprostu w nie wleciał - to nic gdyby nie fakt ze zaczał spradac w doł skrzydłem wobec czego nadział sie na gałaz ktrora rozorała skrzydło i to wyglada tak moje pytanie brzmi jak to naprawic? bo ja nie mam zielonego pojecia - zebra sa z balsy 2mm keson to balsa 1mm i dzwigary to 8x3 pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Jezeli znasz profil skrzydla to mozna spokojnie wykonac nowe zeberka w calosci lub tylko czesci srodkowej (tej ktora brakuje + po 5mm zakladki w kazda strone zeby spokojnie ja przykleic)i wkleic je rownolegle do tego co pozostalo pod kesonem z przodu i z tylu. Wg. mnie to zadna filozofia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yahoon Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 skrzydełko ma bardzo prostą konstrukcję, jak pisze japim nie bedzie wielkich problemów z naprawą, troszeczke inicjatywy... nadział sie na gałaz ktrora rozorała skrzydło i to wyglada tak fajnie ta gałąź rozorała skrzydło, wycięła niemal równy prostokąt :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 gałąź była po prostu odpowiednio gruba( wystarczyło by, aby jej średnica była o ok 2cm większa i było by bez strat a tak naprawdę to pasowała wręcz idealnie - trafił swój na swego:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon-k Opublikowano 8 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 moja propozycja dla szczesliwych posiadaczy skrzydeł styropianowych oklejonych czym popadnie pękniecia klelę za pomocą np: dwuskładnikowy distal z dodatkiem aerosilu tzn wypełniacza można bez pękniecie topie lutownica transformarorowa tworzac klin i wypelniajac klejem zalewam związe szlifunek ew troche szpachli nowe pokrycie i smigam oczywiscie to wioswłko będzie troche iwecej warzylo ale sie lata i nie peknie w tym samym miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.