Leda_g Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Witam Zgodnie z obietnicą Chciałbym oddać w dobre ręce model Wilgi z EPP do składania z wyposażeniem. Link - http://abc-rc.pl/p/3/1998/model-wilga-epp-trenerek-kit-rcpianka-dla-poczatkujacych-samoloty-i-szybowce.html Wraz z modelem zostanie przekazane: serwa x4, silnik ze śmigłami i piastą, regulator, akumulator, przedłużacze i złącza. Założeniem tego testu jest umożliwienie jak największej grupie ludzi zdobycie podstawowych umiejętności w pilotażu modeli. Chodzi nam o to aby model był przekazywany dalej jeżeli opanuje się podstawy pilotażu. Każdy który będzie posiadał ten model do nauki otrzyma w firmie ABC-RC.pl upust 50% na części zamienne do tego modelu i elektronikę do niego oraz zapasowe śmigła gratis(5 szt). Wszystko to do końca tegorocznego sezonu 2011. Model zostanie przekazany osobie która ma już doświadczenie w modelarstwie a chce i może pomóc innym w początkach modelarstwa. Model otrzyma ten który w najlepszy sposób przedstawi jak może rozpowszechnić modelarstwo oraz w jaki sposób to zrobi. Oczywiście z całości relacja na forum, każdy następny pisze historię modelu dalej w tym samym wątku. Wszystkie swoje propozycję proszę pisać w tym wątku. PS. Każde przekazanie modelu powinno być jawne i opisane kto otrzymuje model. Wszyscy chętni muszą być zarejestrowani na forum i opisać swoje wrażenia i relacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Ja z chęcią ulotnie tą wilge, sprawdzę jej możliwości, po czym zastosuje go do nauki pilotażu mojego taty. Mój tata oznajmił mi, że chce nauczyć się sterować modelami Rc. Mogę sprawdzić i opisać czy wilga nadaje się do nauki. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Z chęcią model ulotnię. Bez problemu mogę sprawdzić czy model nadaje się dla początkującego ponieważ należę do stowarzyszenia modelarzy i prowadzimy darmowe nauki latania na kablu więc sprawdzić będzie miał kto. Mogę porównać do kilku innych modeli dla początkujących. Poza tym mogę sprawdzić jeszcze nośność modelu, przydatność do fpv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 No to i ja się zgłoszę Ręce ponoć mam dobre, gorzej z tym rozpowszechnianiem modelarstwa, próbuję od bardzo wielu lat i jakoś mi nie wychodzi. Tako więc staje na końcu kolejki chętnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 No to ja się też zgłaszam. Relacje chyba wychodzą mi nie najgorzej W mieście mamy kilka młodych osób które zaczynają przygodę z modelarstwem za sprawą modelarni to dla nich taki model był by jak znalazł. Zrobię relację ze składania, z oblotu, opiszę wszystko co powinien wiedzieć początkujący modelarz i przekażę go dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Ja też się zglaszam,mam dwie o osoby z Łęcznej które chcą się nauczyć latać,ponad to jestem modelarzem od 5 lat i pare modeli już miałem i ulotniłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Na modelarni mamy parę młodzików którzy chcą budować szybowce F3J/M,razem z kolegami chętnie nauczyli byśmy ich latać już w wakacje, żeby mieć więcej czasu i podszkolić ich już na zawody za rok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalgrabowski Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Ja nie ulotnię ale mógłbym nauczyć się z kimś z krakowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 7 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Witam Mam pytanie pomocnicze kto z chętnych będzie na zlocie Żar w lipcu i będzie miał czas polatać z młodzikami na kablu uczeń-trener? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Ja - ale w mode 2 - tak latam i taką mx16 mam dla ucznia ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniello Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Witam. No więc także zgłaszam swoją chęc do testu modelu. Wysłałem e-mail z moim numerem telefonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Witam! Ja z moim synem już dawno go przetestowaliśmy: Bardzo dobrze się steruje. Początkujący nie musi używać lotek, a model fajnie się słucha. Jedynie wzmocnienia węglowe trzeba wkleić innym klejem niż UHU. Co widać na filmie w pewnym momencie ostrego manewru "w górę" (włosy przysłoniły widoczność młodemu pilotowi) zrobiło się ze skrzydeł delikatne V. Ale po wylądowaniu można było wszystko przywrócić do normalności. Chcemy jeszcze go trochę przerobić. Serwa do lotek zamocować w skrzydła i mocowanie skrzydeł na śruby lub coś w tym rodzaju. Jakiekolwiek wyjazdy z modelem który ma na stałe skrzydła są trochę uciążliwe (pakowanie rodziny i modeli do bagażnika :roll: ) Może jakieś sugestie zacnych kolegów co do zmiany mocowania skrzydeł? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniello Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Chyba najbezpieczniej i najprościej będzie się dało zamocowac skrzydła na gumie, przy pomocy dwóch kołków. Ja tak to zrobię po otrzymaniu modelu. Oczywiście cały proces budowy postaram się przybliżyc fotorelacją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi