piterb1996 Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Mam hsp flying fish 1 mam ok 1.5 cm prześwitu zrobione a jak założyłem kola od cc 01 to zrobił się bardzo wysoki nie wiem ile bo nie sprawdzałem jak narazie blokuje dyfry i mam założony silnik jakiś tam półtrialowy i to tyle co mam przeróbek i właśnie chciałem założyć jakąś terenową budę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
militariusz Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Wyżej niż te 1.5 cm nie idzie podnieść? kombinowałeś coś przy zawieszeniu? Ja w brontosaurusie z 5cm po "małych" modyfikacjach wycisnąłem 9cm prześwitu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterb1996 Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Szczerze mówiąc to nie jestem pewien czy jest to 1.5 czy 2.5 na zwykłych kołach bo moda aktualnie stacjonuje u kolegi koło soboty będę go miał więc wtedy zmierzę i powiem co i jak. I znów poproszę o plany tego gazika jak go zrobić albo jeśli nie gazika to ewentualnie czegoś w stylu gaza, land rovera defendera, mitsubishi pajero (jakiegoś starego samochodu terenowego. Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterb1996 Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 a jeszcze mam pytanie które stronki dokładnie będą mi potrzebne bo nie mam nadmiaru cZasu a trzeba je jeszcze przeskalować dowiedziałem się ile cm mam podwyższone na zwykłych kołach mam 2,5cm a na kołach od cc01 mam ok 4-4.4cm a nie orientujesz się przypadkiem jakie jeszcze gazy były w małym modelarzu i jeśli były to w których wdaniach z których lat bo może zrobiłbym coś innego żeby nie było 2 takich samych na forum albo najlepiej jakby byl kamaz taki 4 kolowy gdyż nigdy jeszcze nic takiego nie budowałem i myślę że może lepiej będzie sobie od prostego modelu zacząć a póżniej gaza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterb1996 Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 PS. żaden model nie jest prosty jeżeli ma przypomonać oryginał :wink: ale chodzi mi o to ze chciałem spróbować wykonać go z jakiegoś innego materiału niż karton z żywica np z depronu mimo ze z katronu tez zrobię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
militariusz Opublikowano 12 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 Cześć zalesvw nie zdłubałem żadnej karoserii bo nic wymiarowo nie pasuje [chyba rozbiorę bronka wywalę płytę podwozia zostawię dyferencjały i zawieszenie ,zrobię ramę z alu tak żeby pasował pod hmmwv] budę planuję zrobić ze spienionego pcv piterb1996 odradzam robienie budy z depronu [nawet krytego laminatem] zrób z kartonu lub spienionego PCV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterb1996 Opublikowano 12 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 dziękizrobie z kartonu i jednak nie będzie to gaz postanowiłem że zrobię jakąś ciężarówkę np stara 266 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek66 Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Takim "Gazikiem" w wojsku jezdziłem. Był starszy ode mnie o cztery lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
militariusz Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Cześć darek co ty jeszcze za model kombinujesz :?: Widziałem że chciałeś kupić albo kupiłeś mosty i wały. A blokada z tawotu w moim przypadku mało dawała ale bronek jest większy od tt-01. Pojeździmy zobaczymy Co do malowania to zostaw tą olivkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
militariusz Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Co to za przekładnia?? Himoto?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
militariusz Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Też myślałem żeby coś na mostach zrobić. Ale ja osprzęcik tradycyjnie Himoto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasw328 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Czyżby tan deproniak to RWD? Sądzę tak przynajmniej po rozpiętości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasw328 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Ciekawe latadło ja mam skrzydełka i kadłub rwd, który czeka na wyposażenie. Może kiedyś wybralibyśmy się na wspólne latanie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi