Kwasiu Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Witam, muszę zbudować makietę wulkanu na geografię. Nie dużą, ok 40-50cm średnicy. Mam to mieć zrobione na wtorek więc czas nagli. Potrzebuję jakiś wskazówek w jaki sposób i jaką techniką wykonać w miarę szybko taki wulkanik. Budował ktoś już coś takiego?? Pozdrawiam Daniel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Ja bym wyciałze styropianu (na drucie) coś na wzór wulkanu.Na to gęsty gips.Później tylko rzeżbisz szczegóły.Podobną techniką zrobiłem "ciut większą" makiętę ;p http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=34801&start=30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Pianka montażowa plus prosty szkielet z drutu. Potem szybkie malowanie sprajem. Robota na 1 wieczór , robiłem córce , wyszedł jak pomniejszony oryginał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 To jeszcze takie cos dajdo tego wulkanu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Kiedyś wystarczała saletra z cukrem i wiórkami aluminiowymi... Ale nauczyciel mógłby to źle zrozumieć. :lol2: Ale jakąś pompkę na fluid można dołożyć. Albo wsadzić spalinkę i zbiorniczek z naftą. :rotfl: Albo - Petarda, odpalarka z rezystorka i lipolka 4S i kubek brudnej mąki. Będzie chmura piroplastyczna... :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Są przeciez świece dymne, chyba maxmodel to ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moriq Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Nie jestem specjalistą, ale kilka dni temu oglądałem dzieła moim zdaniem specjalisty, imitację gruntu bardzo łatwo i realistycznie robi się piaskiem zmieszanym z wikolem. Potem już tylko malowanie i wygląda to naprawdę dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi