Kwasiu Posted June 1, 2011 Share Posted June 1, 2011 Witam, muszę zbudować makietę wulkanu na geografię. Nie dużą, ok 40-50cm średnicy. Mam to mieć zrobione na wtorek więc czas nagli. Potrzebuję jakiś wskazówek w jaki sposób i jaką techniką wykonać w miarę szybko taki wulkanik. Budował ktoś już coś takiego?? Pozdrawiam Daniel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz K. Posted June 1, 2011 Share Posted June 1, 2011 Ja bym wyciałze styropianu (na drucie) coś na wzór wulkanu.Na to gęsty gips.Później tylko rzeżbisz szczegóły.Podobną techniką zrobiłem "ciut większą" makiętę ;p http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=34801&start=30 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Posted June 1, 2011 Share Posted June 1, 2011 Pianka montażowa plus prosty szkielet z drutu. Potem szybkie malowanie sprajem. Robota na 1 wieczór , robiłem córce , wyszedł jak pomniejszony oryginał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Major Posted June 2, 2011 Share Posted June 2, 2011 To jeszcze takie cos dajdo tego wulkanu Link to comment Share on other sites More sharing options...
madrian Posted June 2, 2011 Share Posted June 2, 2011 Kiedyś wystarczała saletra z cukrem i wiórkami aluminiowymi... Ale nauczyciel mógłby to źle zrozumieć. :lol2: Ale jakąś pompkę na fluid można dołożyć. Albo wsadzić spalinkę i zbiorniczek z naftą. :rotfl: Albo - Petarda, odpalarka z rezystorka i lipolka 4S i kubek brudnej mąki. Będzie chmura piroplastyczna... :devil: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Major Posted June 2, 2011 Share Posted June 2, 2011 Są przeciez świece dymne, chyba maxmodel to ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
moriq Posted June 2, 2011 Share Posted June 2, 2011 Nie jestem specjalistą, ale kilka dni temu oglądałem dzieła moim zdaniem specjalisty, imitację gruntu bardzo łatwo i realistycznie robi się piaskiem zmieszanym z wikolem. Potem już tylko malowanie i wygląda to naprawdę dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts