Chriss Posted June 4, 2011 Share Posted June 4, 2011 Witam, mam problem taki z buzzerem, gdyż gdy latam, to po 5 minutach latania on zaczyna mi pikać że li-pol dochodzi do granicy rozładowania. Szczerze mówiąc chyba jest zbyt czuły, bo gdy sprawdzam ile mAh mi zostało to oscyluje mi wskaźnik na około 50 % wciąż naładowanej baterii. Oco moze chodzić?? Czy muszę iść go wymienić?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
madrian Posted June 4, 2011 Share Posted June 4, 2011 Nie patrz na wskaźnik. Zmierz napięcie na celach. Różnica może się brać z różnego wyskalowania obu przyrządów. Wskaźnik może np. pokazywać 0 przy napięciu 3,2V, a Buzzer ostrzegać przy ok. 3,7V. Dla wskaźnika będzie więc to 50% napięcia cel z zakresu 3,2-4,2V. Jedyny sposób by sprawdzić napięcie przy progach zadziałania, niezależnym i dokładnym przyrządem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted June 4, 2011 Share Posted June 4, 2011 Pamiętaj też że gdy pakiet jest obciążony to jego napięcie jest mniejsze. Wiec gdy sprawdzasz po odłączeniu z silnika no to napięcie rośnie w górę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olecki75 Posted June 4, 2011 Share Posted June 4, 2011 Chriss ustaliliśmy, że buzzer może być zbyt czuły. Pawła buzzer pikał po 15 min latania a Twój pika po 5. Nie przeanalizowaliśmy na ilu % gazu latasz. My z Pawłem lataliśmy na 50% i dlatego wyszło nam 15 min. Jak latasz na większym gazie to rzeczywiście może pikać wcześniej (zgodnie z tym co koledzy piszą - napięcie pod obciążeniem spada). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts