Ładziak Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 zibidic, czy te notoryczne "podwiewania z boku przy starcie" to aby nie klasyczne przeciągnięcia? Mam Pipera, nawet sporo mniejszego (1250 rozpietosci) i nie wyobrażam sobie, jak może go podwiać, żeby zaliczył glebę, natomiast wiem, jak przy zbyt małej prędkości przy próbie oderwania czy nabierania wysokości potrafi samolotem nieładnie zabujać, zwalając go nawet na plecy... [!][!][!] Wpisujcie miasta , które łaczą się w bólu - Tarnowskie Góry - Londek Zdruj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Nie wiem o czym wy piszecie,ja nie widzę tam żadnego uszkodzenia tylko malutkie pęknięcie na płacie i ryska na kadłubie,kilka godzin naprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibidic Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Sam już nie mam pojęcia co się z nim dzieje, raz idzie pięknie a innym razem wali sie ale zauważyłem że zawsze w lewo, możliwe że skrzydło ma jakieś małe zwichrowanie. Latałem zaraz po kraksie górnopłatem rozp. 140cm silnik 6,5 i bez żadnych problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 jakie trociny, przeciez tam sie malo co stalo. Moj kumpel takie uszkodzenia naprawil cyjanoakrylem na lace i jeszce latal tego samego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepan Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Widziałem T-Dancera Sławka - zgrabny model, miałem okazję go potrzymać (model oczywiście) i chwilkę poprzeszkadzać mu w locie (choć Sławek uważa, że latałem ). Szkoda ogólnie modelu... Ale z tego co widać na zdjęciach, są duże nadzieje na jego odbudowanie i dalszą "eksploatację" w powietrzu, czego Ci Zbyszku życzę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 No nareszcie Slawek zacznie latać Gilesem oczywiście szybowca szkoda ale zapewne bedzie jeszcze latał w termice:) Sławek bierz się za Gilesa!!!!!!! hehehehehehehe pozdrawiam Piotrek Szymański PS-Sławku ja sie dziwię że nie pokleiłes tego na miejscu CA i aktywator i w powietrze hehehehehe:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibidic Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 O klej to tu nie chodziło tylko brak lipola który niestety zaginął w trawie i skrzywiony wał. Z takim krzywym wałem to nie ma co latać bo szkoda łożysk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zibidic zawsze mozna normalny pakiet dac i na zbocze hehehehehehehe wpadniecie kiedyś do mnie to sie wybierzemy na wspólne latanie na zboczu piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Problem w tym że mi się nie chce tego kleić Zrobię sobie drugi model. Gilesa załatwię w sobotę :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.