TKK Posted June 5, 2011 Share Posted June 5, 2011 Czy ktoś zna ten model, jego wady i zalety, słabe punkty, zalecane usprawnienia ? Czy kotś lata tym modelem w PL ? Tu opis na stronie producenta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TKK Posted June 14, 2011 Author Share Posted June 14, 2011 Interesują mnie konkrety, opinie osób które model użytkują lub użytkowały. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Posted June 14, 2011 Share Posted June 14, 2011 W swoim czasie tez sie napalalem na ten ogon W sieci malo konkretow. Generalnie wydaje sie, ze bedzie klopot z transportem (podwozie) no i nie wiem, czy nie lepiej na holownik cos z wyzszym skrzydlem? Np Pilatus? No chyba, ze to nie ma byc holownik ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TKK Posted June 15, 2011 Author Share Posted June 15, 2011 W swoim czasie tez sie napalalem na ten ogon No ogon jest fajny. :-) W sieci malo konkretow. Generalnie wydaje sie, ze bedzie klopot z transportem (podwozie) no i nie wiem, czy nie lepiej na holownik cos z wyzszym skrzydlem? Np Pilatus? No chyba, ze to nie ma byc holownik ?Transport to zawsze można na przyczepie, generalnie każdy model >2,5m jest już trudny w transporcie.O skrzydła bym się nei martwił, podwozie jest bardzo wysokie (jeżeli to masz na myśli pisząc "...z wyzszym skrzydlem?". Pilatus - nie nie, to jest szkarada, brzydszego modelu nie widziałem. ;-) A faktem jest - w sieci mało informacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Posted June 15, 2011 Share Posted June 15, 2011 Wyzsze skrzydlo = gornoplat powinien byc stateczniejszy od dolno/srednioplata. Ale to tylko pod kątem holowania patrzę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jary14 Posted June 15, 2011 Share Posted June 15, 2011 TKK modelarz Imię: Tomasz Wiek: 91 I Ty z takim stażem modelarskim (i nie tylko), pytasz nas młodzików o zdanie ?? Może ten temat w czymś pomoże --> http://www.rc-network.de/forum/showthread.php/123374-Bidule-116-von-Topmodel-wer-hat-schon-mal... P.S - Ogon rzeczywiście super Link to comment Share on other sites More sharing options...
TKK Posted June 15, 2011 Author Share Posted June 15, 2011 Wyzsze skrzydlo = gornoplat powinien byc stateczniejszy od dolno/srednioplata. Ale to tylko pod kątem holowania patrzę. Teraz mam górnopłata - http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=363924#363924 - Miss MORAVA.Fakt lata ładnie, statecznie i powoli - do holowania znakomity. A Bidule może myślę jako następce - chce najpierw dobrze rozpoznać jakie są opinie na jeo temat. I Ty z takim stażem modelarskim (i nie tylko), pytasz nas młodzików o zdanie ?? Wierzę w młodych ludzi, my dziadki już sie tak na tym internecie nie znamy. Ciężko nam maila sklecić i napisać go na klawiaturze. ;-) jary14 - dzięki za linka - poczytam sobie w wolnej chwili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kgmodel Posted June 21, 2012 Share Posted June 21, 2012 Witam. Odgrzewam temat. Jest już taki model w Polsce, lata od początku tego sezonu: Link to comment Share on other sites More sharing options...
eptita Posted June 21, 2012 Share Posted June 21, 2012 Dziwny model, ale jeszcze dziwniejsze kadrowanie, jakby kamera nie miała obiektywu tylko suwak na matrycy. Lub filmowane było z klaty przez rozsunieńcie bluzy z suwakiem. Ale modelik się ładnie prezentuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.