rafalgruszka Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 widać hexa poleci na Marsa... czyja to?? rafal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Szymon Wolebez. Nie ma go chyba tu na forum ale jest na www.rc-fpv.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 http://pfmrc.eu/profile.php?mode=viewprofile&u=2168 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 11 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 no to gratulacje dla kolegi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chriss Opublikowano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 Projekt tego łazika naprawdę super, ale nie rozumiem poco quadrocopter tam?? Przecież na marsie on i tak by nie poleciał, chyba że dali go tam dla popisu na tą wystawę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 i pakiety turnigy to polska konstrukcja na podzespolach z hobbykinga Chińczycy na marsie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 Co za problem coś takiego złożyć? Wystarczy mieć kasę na gotowe podzespoły, teraz sie wszystko kupi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 11 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 Co za problem coś takiego złożyć? Wystarczy mieć kasę na gotowe podzespoły, teraz sie wszystko kupi.Na zadanie domowe przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś, zastanów się dlaczego to jest bez sensu, a następnie odłącz od komputera kabel od internetu.z takim założeniem co drugi z nas powinien być u Premiera... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 Oczywiście! Ja mam tego typu autonomiczną zabawkę z gotowych POdzesPOłów za przyzwoitą kasę. Mogę iść do Pinokia, szczerze mu wygarnę puste obietnice, bylejakość i słupkoPOlitykę oraz POkażę, jak takie 'cuś' lata niemalże samo, niczym obecny rząd na POparciu POpaprańców, POpularnie zwanych lemingami. Na poważnie: kolegom laureatom serdecznie gratuluję!!! :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomnow95 Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Poleci. Na marsie jest rzadsza atmosfera=większe śmigła na tych samych silnikach. Za to jest również mniejsza grawitacja. Oni to już sobie dobrze policzyli:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Co za problem coś takiego złożyć? Wystarczy mieć kasę na gotowe podzespoły, teraz sie wszystko kupi.Na zadanie domowe przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś, zastanów się dlaczego to jest bez sensu, a następnie odłącz od komputera kabel od internetu.z takim założeniem co drugi z nas powinien być u Premiera... A Ty na zadanie domowe przeczytaj wszystkie swoje posty, zastanów się dlaczego to jest bez sensu, a następnie odłącz od komputera kabel od internetu. Nie mów, że złożenie hexa/okto jest trudne, jak ma się kasę to wszystko idzie kupić i później złożyć, biedni by w takim przedsięwzięciu nie startowali... Nie takie rzeczy ludzie budują... Zwycięzcom oczywiście gratuluje ale dla takiej grupy konstruktorów to raczej nie był wielki problem, raczej zabierało to więcej czasu na złożenie do kupy a najpierw zaprojektowanie pojazdu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Wiesz co jest w tym najcenniejsze ? POMYSŁ ! Teraz każdy pisze że może tak zrobić, a jakoś nikt wcześniej na to nie wpadł :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 meteor, zgadzam się jak najbardziej! Przy okazji może ktoś się orientuje: do autonomicznego lotu takiego drona jest wykorzystywany GPS. Jak to jest zrealizowane w konkursowym modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Wiesz co jest w tym najcenniejsze ? POMYSŁ ! Teraz każdy pisze że może tak zrobić, a jakoś nikt wcześniej na to nie wpadł :twisted: Zgadzam się jednak ja pisałem o elementach tego pojazdu a nie o wymyśleniu projektu i właśnie zaprojektowaniu takiego a nie innego łazika, za resztę zapłacisz kartą Master Card. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Malker, nie pisz pierdół. Skoro piszesz o gotowych podzespołach, to w nie wlicza się nie tylko silnik i śmigiełko, ale cała elektronika. Rozumiem, ze wg ciebie w HC czy innym Tower Hobbies kupię gotowe moduły, kontrolery, komputery pokładowe, zaprogramowane pod konkretne zadanie itp? Rafał miał rację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Nie wiem czy kupi sie w HC czy innym Tower Hobbies bo już tam nie kupuje. Profesjonalne moduły do copterów idzie bez problemu kupić: https://www.mikrocontroller.com/index.php?main_page=product_info&cPath=69&products_id=496&zenid=4f30f512022e81f88fcf7de4b2915bb1 Z dostawą pod nogi. Za innymi elementami trzeba sie rozejrzeć, na pewno JAKIEŚ są w sprzedaży do programowania, nie mówię, że wszystkie. Poza tym na stronie wyżej jest więcej elementów do budowy copterów itp. Cały sekret tkwi w tym, że trzeba to opracować jak ma działać każdy element a do tego nie mam żadnych wątpliwości, że zrobili to sami. Ja mam na ten temat własne zdanie i mam do tego prawo, Wy macie własne i gra muzyka. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 12 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Wiesz co jest w tym najcenniejsze ? POMYSŁ ! Teraz każdy pisze że może tak zrobić, a jakoś nikt wcześniej na to nie wpadł :twisted:dokładnie o to chodzi...Malker, to dlaczego Ciebie tam nie ma skoro to takie proste... mam pomysł... podaj kwotę i zaprojektuj lepszy, fajniejszy, zestaw który wygra z ich projektem a ja za to zapłacę... zobaczymy Twój geniusz inwencje i pomysłowość... tylko podziel się na łamach forum projektem, zastosowaniem, rozwiązaniami technicznymi przeliczeniami itp. itd. rafal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Nie ma mnie bo nie mam pieniędzy, wiedzy i warunków do wykonania tego. Jak widziałeś albo nie widziałeś jedna osoba tego nie robiła. Skończmy już tą dyskusję, ja mam swoje zdanie Wy swoje i jest super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Nie ma mnie bo nie mam pieniędzy, wiedzy i warunków do wykonania tego."Wiedza jest najbardziej wartościowym towarem na świecie. Każde nowe odkrycie czyni nas bogatszymi."Autor: Kurt Vonnegut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Do poczytania o projekcie: http://www.magma2.pb.edu.pl/ http://cyberdrones.com/copter/index.php?option=com_content&view=article&id=13&Itemid=17&lang=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi