Paweł Rzedzicki Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Hello!!! lada moment dostane takie cos http://nastik.pl/tm-yak54-40e-arf-p-1151.html Za diabla nie moge znalezc nic o tym modelu w necie. A od Grzeska wiem ze kilka ich juz sprzedal. Moze wlasciciele sie ujawnia i napisza jak to lata, jakie maja wyposazenie i ogolne wrazenia?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Tym razem daj mi znać kiedy będziesz chciał go sprzedać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 a kiedy nie dawalem znac????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zawsze dajesz Ale akurat i mnie interesuje ten model od dawna - wszystkie dane tech. wyglądają sympatycznie - zobaczymy jak będzie friuwał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarc Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 paweł, mi też daj, przecież ja jestem twój stały klient a co do silnika, kup mu odrazu saito 100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 mam fa91 i mysle ze to bedzie az nadto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Yakolev dojechal wczoraj Mieszane uczucia budzi karton zewnetrzny z ohydnym napisem MADE IN CHINA, bleeee. Kolejne rozczarowanie to wewnetrzny karton z kserokopia zdjecia modelu naklejona z boku opakowania. I na koniec pokserowana instrukcja w jezyku milosci buaaahahaha Sam model, hm no coz, miod i malina!!! Przepiekny wrecz, konstrukcja lekka i mocna, bardzo wyazurowana ale tak przestrzennie rozplanowana ze na pewno mocna. Oklejenie pierwsza klasa, galanteria takze. Martwi mnie tylko 1 rzecz- nie ma serw z tylu kadluba i albo kierunkowe dam z tylu lekko zmieniajac konstrukcje czego bardzo nie chce, albo trza bedzie PB podoklejac pod ogonek. Chyba ze jakims cudem model sie wywazy, ale to muslaby byc mega cud i w to nie wierze. Gorzej gdyby na ogon byl za ciezki, wtedy olow idzie na dziob w ogromnych ilosciach, tu mysle ze kilkadziesiat gram w najgorszym razie zalatwi sprawe. Wsadzilem mu saiciaka 91 z perrym i zbiornik na maxa z tylu. Dzis mam zamiar skonczys budowe i wtedy postaram sie dac fotki RTF-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel_Kaszëbë Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Napewno będę chciał uczestniczyć w oblocie. Super maszyna. Może w końcu będę mógł poobcować z innym pilotem na polu a nie tylko z gapiami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 A z ktorego rejonu trojmiasta pochodzisz? W 3miescie jest naprawde duzo modelarzy. Wraz z kolega latamy w Orlowie i na Lezycach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel_Kaszëbë Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Z gdyni. Dokładnie z dąbrowy. Latam gdzie jest kawałek miejsca. Na trasie na koleczkowo jest fajna łączka duża, jeżdże koło Auchan - duże pole z fajnym widokiem i wysoka trawa, super na obloty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Model gotowy. Balem sie ze bedzie za ciezki na ryj ale jednak czeska mysl techniczna jest calkiem calkiem i wyszlo tak, ze moim lekkim 60gr lipolem moge nawet zrobic lekko tylne CG. MOdel wazy bez paliwa kpl wyposazony 2500 gr, wiec calkiem niezle. Troche nie podoba mi sie sterowanie wysokoscia za pomoca patyka i pretow ze snapami ale moze to tylko wyglad, a okaze sie bardzo dobre Za to ogonek na pull-pull'u wiec pierwsza klasa. Caly model cudo, po prostu az milo patrzec. Oblotm jesli pogoda dopisze w pierwsze ladne popoludnie. Fotosy gotowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Balem sie ze bedzie za ciezki na ryj ale jednak czeska mysl techniczna jest calkiem calkiem i wyszlo tak, ze moim lekkim 60gr lipolem moge nawet zrobic lekko tylne CG. Paweł coś w twoich wypowiedziach jest nie tak w końcu czyjej produkcji jest ten model piszesz że na pudełku jest made in china a dalej czeska myśl techniczna, czyżby Topmodel otworzył zakłady w Chinach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel_Kaszëbë Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 No mam nadzieję że dzisiaj będzie czas i pogoda dopisze. Już nie mogę się doczekać. Ja wczoraj ulotniłem swojego eX po remoncie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Balem sie ze bedzie za ciezki na ryj ale jednak czeska mysl techniczna jest calkiem calkiem i wyszlo tak, ze moim lekkim 60gr lipolem moge nawet zrobic lekko tylne CG. Paweł coś w twoich wypowiedziach jest nie tak w końcu czyjej produkcji jest ten model piszesz że na pudełku jest made in china a dalej czeska myśl techniczna, czyżby Topmodel otworzył zakłady w Chinach Zobacz tytul- Yak 54 Topmodelcz, z tego co wiem to czeska firma :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Panowie koniecznie filmik modelik rewelacja zapowiada sie super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Krzysztof napisał/a: Pawel Rzedzicki napisał/a: Balem sie ze bedzie za ciezki na ryj ale jednak czeska mysl techniczna jest calkiem calkiem i wyszlo tak, ze moim lekkim 60gr lipolem moge nawet zrobic lekko tylne CG. Paweł coś w twoich wypowiedziach jest nie tak w końcu czyjej produkcji jest ten model piszesz że na pudełku jest made in china a dalej czeska myśl techniczna, czyżby Topmodel otworzył zakłady w Chinach Zobacz tytul- Yak 54 Topmodelcz, z tego co wiem to czeska firma No cóż temat czytałem dokładnie natomiast jak załóżmy mam salon samochodowy w Polsce i sprzedaje mercedesa to nie znaczy że go produkuje . Pytam dlatego ze też jestem zainteresowany podobnym modelem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stosiek Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Topmodel to firma czeska a modele które ma w ofercie i firmuje są od kilku poddostawców z różnych regionów świata. I nie trzeba otwierać fabryki w chinach żeby tam mieć produkcję. Fabryki modeli tam już są, jedne lepsze inne gorsze i produkują modele dla siebie oraz dla uznanych marek. Hangar9, E-Flite, Great Planes, Topmodel (cześć oferty) i wiele wiele innych ma modele made in china. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Topmodel to firma czeska a modele które ma w ofercie i firmuje są od kilku poddostawców z różnych regionów świata. I nie trzeba otwierać fabryki w chinach żeby tam mieć produkcję. Fabryki modeli tam już są, jedne lepsze inne gorsze i produkują modele dla siebie oraz dla uznanych marek. Hangar9, E-Flite, Great Planes, Topmodel (cześć oferty) i wiele wiele innych ma modele made in china. Jest rzeczą oczywista dla mnie ze top model to firma Czeska, wiadomą rzeczą jest też ze firma handlująca nie musi być producentem jednak Paweł wprowadził trochę zamieszania "pudełko made in china a następna wypowiedź czeska myśl techniczna":) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stosiek Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Widocznie Paweł założył że chińczyki robią model na podstawie czeskiego projektu i takie rozumowanie wydaje się słuszne. Niestety nie ma jak tego zweryfikować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Krzychu!!! Model w porownaniu do np Funtany wykonany jest z zegarmistrzowska precyzja, oklejenie folia, sklejenie elementow kadluba itd. Takze cala galanteria jest bardzo porzadna, snapy metalowe, srubek az nadto, spasowanie elementow pierwszorzedne. Nie sadze zeby Chinczyki ten model tak ladnie wykombinowali, co najwyzej moga go skladac dla Topmodela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.