pauletto007 Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Cześć. Zafascynowany lataniem chciałbym wejść w modelarstwo. Zainteresował mnie ten model - napisane jest że dla początkujących jak i średniozaawansowanych modelarzy, choć dolnopłat. http://allegro.pl/the-wings-maker-wingman-ii-40-arf-czerwony-i1649690736.html Warto zaryzykować? Dodam, że ciągle latam na symulatorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Kolega Loczek ma ten model tylko wersję 1. Jak na górnopłata to jest bardzo wariatny. Jak na najtańszego trenera to model jest doskonaly. Jak na rozpoczęcie zabawy to jest odpowiedni bo tani. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Ja tam widzę dolnopłata w linku allegro. Jak na rozpoczęcie zabawy to trzeba model samostateczny któremu od czasu do czasu trzeba przeszkodzić sterem kierunku. lotkami czy sterem wysokości. Jeżeli to pierwszy model to albo styro albo EPP a nie spaliniak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 ponad 1,5kg na pierwszy model? Pierwsza kraksa i po modelu. Tym bardziej, że to model czysto konstrukcyjny. Raczej dobry na 3-4 model, gdybyś chciał wejść w spaliny i większe modele. Za podobną cenę masz Betę w wersji KIT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pauletto007 Opublikowano 12 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Aha, rozumiem. Spalina to świadomy wybór W takim razie poszukam jakiegoś trenera, może coś używanego się trafi do nauki na allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 BETA! I tylko Beta. Do nauki idealna.... Nie szukaj nic używanego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Teraz mamy modele z styro podobnych a kiedys tylko na drewnianych sie uczyło latac. Fakt.Na styro Jest bezbolesna nauka. Ale "jak kochac to księżniczki, jak kraść to miliony" Twoj wybór, moim zdaniem prosty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Moim zdaniem wybór należy do ciebie,bo ja w przeciwieństwie do innych nauczyłem się latać na spalinie oczywiście był to górnopłat.To co jednym sprawia trudność dla innych może okazać się zbawieniem.Nie można z góry zakładać,że latanie spalinami jest trudne a latanie elektrykami łatwe.Kiedyś nie było elektrycznych modeli a jednak ludzie latali.Może taki model http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=979 lub http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=1306 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Nie twierdzę że latanie spalinami jest trudne. Mam na uwadze większą masę własną modelu, większa prędkość, kłopoty z uruchomieniem silnika przez niedoświadczonego modelarza (jak nie ma pomocy) no i większa kasa do wydania na starcie nie wspominam o utracie kontroli nad takim modelem i konsekwencjach takiej utraty. Wyposażenie górnopłata o rozp 140cm czyli std. do nauki latania to znacznie większy wydatek niż do modelu elektrycznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pauletto007 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Moim zdaniem wybór należy do ciebie,bo ja w przeciwieństwie do innych nauczyłem się latać na spalinie oczywiście był to górnopłat.To co jednym sprawia trudność dla innych może okazać się zbawieniem.Nie można z góry zakładać,że latanie spalinami jest trudne a latanie elektrykami łatwe.Kiedyś nie było elektrycznych modeli a jednak ludzie latali.Może taki model http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=979 lub http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=1306 Excel jest całkiem ciekawy, z uwagi na większy silnik. I to chyba jest dość rozwojowe, bo większy silnik np. 8cm3 można zapodać do większej liczby modeli. Cena wyposażenia praktycznie będzie taka sama w w jednym i drugim modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderok Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 jesli bardzo chcesz spaline polecam EXEL 2000 jest tani i lata swietnie to jest oczywiscie gornoplat ale taki bedzie lepszy dla poczatkujacego A wiem bo miałem go Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Po pewnym czasie możesz w tym modelu przełożyć skrzydełko na dół (mała przeróbka) dorabiasz górę i masz świetny model już dolnopłata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pauletto007 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Po pewnym czasie możesz w tym modelu przełożyć skrzydełko na dół (mała przeróbka) dorabiasz górę i masz świetny model już dolnopłata.Ooo to ciekawe!! W takim razie szarpnę się na ten modelik i powoli będę kompletował całość. Dolnopłaty b. mi się podobają.OT: Nie denerwuje Was to klikanie przy dodawaniu punktów za "pomógł"? Bo mnie to trochę irytuje, ale idea jest całkiem OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi