spad Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 witam mam taki mały dylemat dotyczący wyboru kleju do wklejenia urwanego podwozia do kadłuba z epp (chodzi o wklejenie plastikowego płaskownika do wnętrza kadłuba z EPP jedni piszą że żywica będzie za sztywna inni piszą, że poxipol (ale który) prosze o pomoc w wyborze kleju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
list Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 http://www.aviatormodelshop.pl/pl/p153-belizell.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniello Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 A ja polecam do EPP klej UHU POR dostępny w sklepie internetowym ABCRC.pl Link: http://abcrc.pl/p/18/380/klej-uhu-por-40g-idealny-do-styropianu-i-epp--chemia-modelarska.html Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Ja bym to wkleił na żywice epoksydową z jakimś wypełniaczem lub poxipol (tak właściwie to chyba epoksyd) obojętnie czy szary czy przezroczysty. MOŻE byłoby ok na klej z pistoletu, a jak nie masz pistoletu, to zawsze można to rozgrzać zapalniczką (ale nie gwarantuje efektu, bo nie wiem jak on się trzyma plastiku, no i sporo waży), ale wydaje mi się że poxipol lub żywica byłaby lepsza. Można by też spróbować na soudal do drewna ten pieniący, jeśli są tam jakieś ubytki pianki, ale z kolei też nie wiem jak z jego trzymaniem się plastiku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario70 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Tylko UHU Por - szybki, elastyczny, sprawdzony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
list Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Tylko UHU Por - szybki, elastyczny, sprawdzony.Uwaga! Lepsze jest wrogiem dobrego! Oooo przepraszam! Sprawdzonego! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Będę oryginalny i powiem CA+Przyśpieszacz :mrgreen: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Źle zadałeś pytanie, powinieneś napisać że chodzi konkretnie o edka z podpisu. Podwozie wklej na zywicę lub poxipol obojętnie które wybierzesz mają bardzo zbliżone właściwości. Poxipol (szary) jest gęstszy wiec łatwiej bedzie wklejać ale za to może nie dokładnie wypełnić szczelinę. Żywica jest rzadsza wiec trzeba uważać żeby nie uciekła, można ją zagęścić talkiem lub mikrobalonem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekst16 Opublikowano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 ja polecam uniwersalny klej polimerowy ( mocno wiąże) http://allegro.pl/klej-polimerowy-do-drukow-tubka-40ml-pm-ap-i1647491111.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Nie którzy powinni przestudiować jeszcze raz czytanie ze zrozumieniem. Jedynie Paweł zajarzył o co chodzi. Krzyśku przyklej na żywicę, z odrobiną tkaniny, prędzej czy później podwozie pęknie, niż wyrwie z kadłuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spad Opublikowano 20 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 dzięki wszystkim za podpowiedź użyłem w końcu bezbarwnego poxipolu 10min i trzyma mocno mam nadzieje tylko ze znów nie urwę podwozia lądując, a jak urwę to tylko mocowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi