TEQ Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Witam Dziś naszedł mnie taki ciekawy pomysł -zrobienia pojazdu który jeździł by na silnik rakietowy od rakietoplanu. 1. Skrzydło zwiększające przyczepność (dociskanie modelu do ziemi) 2. Silnik rakietowy ustawiony idealnie równo 3. Tylne koła z hamulcem obsługiwanym jednym serwem 4. Przednie koła skrętne (jedno serwo) Cały modelik wyglądał by zupełnie inaczej -to jest tylko rysunek poglądowy Używał bym silnika do rakietoplanów S8D o czasie pracy 10-12 sekund (ewentualnie dłuższym). Jak myślicie -czy coś takiego ma w ogóle sens ? Służył by do małych pokazów i kręcenia filmów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 probowalem juz czegos takiego-moj pojazd nie mial byc RC tylko po prostu wuzeczek samobiezny o napedzie rakietowym jeszcze nie mial "oblotu", ale jak tylko dostane albo zrobie silnik to bedzie ja zrobilem 3 regulowane skrzydla spojlera(1przod, 2 tyl)+pseudostateczniki najwiekszy problem jest ustawic kola i silnik "idealnie"... jak znajde to doedytuje tu fotke mojego wechikulu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 po co robić samochód jeżdżący 12 sek.? to trochę bezsens, lepiej już silnik samoróbkę na karmelku i żeby dłużej pochodził Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Po to że takim pojazdem można w 12 sekund osiągnąć ogromną prędkość Wiesz jak będzie wyglądał filmik samochodu który w 10 sekund rozpędzi się do kilkudziesięciu km/h ? Adamie czy mógł byś przedstawić zdjęcia i jakiś opis swojego modelu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Wiesz jak będzie wyglądał filmik samochodu który w 10 sekund rozpędzi się do kilkudziesięciu km/h ? w 10 sekund do kilkudziesieciu km/h to przecietna osobowka sie rozpedza:) zdjec nie mam, a owy pojazd zaginal. moge przedstawic opis i rzut z przodu i z boku calosc z balsy 3mm(poza kolkami i osiami), silnik na rysunku to najwiekszy jaki da sie tam wadzic :mrgreen: do oblotow planowalem cos ok 10x mniejszego dokladnych wymiarow nie pamietam, a prototyp zaginal :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.