Michal345 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Witam. Mam taki odbiornik i aparaturę do niego: http://imageshack.us/g/10/s7300435.jpg/ Sprzęt leżał chwilę w szafie, teraz postanowiłem go użyć ponownie i chciałbym go zasilać pakietami li-po, lecz nie wiem czy 11,1V czy 7,4V. Poprzednio chodził na 7 akumulatorkach "paluszkowych". Wpisałem w google numer z tego odbiornika - RL036RH i znalazło mi tylko jedno ukraińskie forum, gdzie na zdjęciach odbiornik wygląda tak samo, jednak nic się nie dowiedziałem o pakietach. I tu mam pytanie do użytkowników, czy ktoś miał z takim odbiornikiem do czynienia i może powiedzieć, jaki pakiet do niego podłączyć, żeby go nie spalić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Bezpośrednio do odbiornika mozesz dac napięcie 4,8-6v. Ale juz przez regulator czy wewnętrzny BEC bedziesz mil dac wieksze napięcie jakie bedziesz potrzebowal. Czyli tak jak pisałes 7.2 czy 11.1v. Raz podłączyłem bezpośrednio do odbiornika 4 nowe serwa TP (wyciągnięte z opakowania) i dałem na to napięcie 11.1... Wszystkie w ciągu 2s padły... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal345 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Ja podłączałem te 7 akumulatorków przez te dwa kable, co wystają z odbiornika (czyli 7 aku po 1.2v każdy dawało mi 8.4V). Do tego bez dodatkowych regulatorów podpinałem silnik, więc regulator ma pewnie "wbudowany". Serwa też podłączałem i wszystko chodziło. Chodzi mi o to, czy jak teraz pod te dwa kable podłącze 11.1V to czy mi nie spali tam czegoś? Czy lepiej dać 7.4V? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi