Marcin_12 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Witam jest to moja pierwsza budowa samolotu rc. Pierwsze koty za płoty ! Części już wycięte i posklejane, kadłub i skrzydła nadal w budowie. PS. Będę starał się dodawać nowe posty jak tylko będą postępy w pracy, z czasem bardziej się rozpiszę Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 No, no. Jak narazie idzie Tobie bardzo ładnie, równo i czysto. Oby tak do końca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolar Opublikowano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Listewki sosny z przodu kadłuba masz źle wklejone, końcówki powinny przylegać do wręgi silnika, wtedy konstrukcja będzie wytrzymalsza. Generalnie radzę bardzie wzmocnić przód (zalaminować lub więcej listewek), bo mój RWD-5 ciężko znosił krety na dziób Ogólnie, jak na razie ładnie Ci idzie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domino10-0 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 No pieknie ci idzie jak narazie, oby tak dalej . Też robilem RWD ale zle wywarzylem pakiet w kadlubie i gdy rzucilem samolot to chwile lecial, a gdy puscilem gaz to pionowo wlecial w ziemie . Wiec gdy juz zrobisz swoj to pamietaj by go dobrze wywarzyc bo szkoda by bylo takiej ladnej konstrukcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_12 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Ciesze ,że się podoba A co do tych listewek to postaram się poprawić. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 zle wywarzylem pakiet w kadlubie pamietaj by go dobrze wywarzycDokładnie! Ja przed lotem dokładnie warzę pakiety na średnim ogniu. Są wtedy mięciutkie i nie są łykowate. Dobrze, żeby przed warzeniem skruszały przez noc za oknem. Aha, do warzenia używam gara, a nie kadłuba. Mniam! http://www.sjp.pl/co/warzy%E6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_12 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Mam jeszcze pytanie orientujecie sie ok ile idzie paczka z hobbykinga ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_12 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Jeszcze 2 zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zawsze zastanawiało mnie czemu dziób w RWD jest tak zaprojektowany (konkretnie jego wzmocnienia) że jego dziobowa część aż się prosi o połamanie-albo jest to celowa strefa "zgniotu " by reszta kadłuba nie uległa destrukcji albo błąd konstruktora . Osobiście dodałbym jeszcze poziomo listwy na górze i na dole " komory silnikowej " biegnące od wręgi do listew idących z dna kadłuba do listew pod skrzydłowych, a tę ukośną listwę wkleiłbym odwrotnie -tak by szła od dołu wręgi silnika. Pzykład -tu wprawdzie nie w 100% to o czym pisze ale jest zbliżone w części dziobowej -brak tylko listwy górnej ale tam to zastępuje klocek styroduru (tam miałem inne mocowanie silnika) Taki układ listew był sprawdzony przez zemnie w kilu modelach i żaden nie uległ destrukcji a bywały nawet "lądowania " pionowe W przypadku wykonania RWD w-g planów wydaje mnie się że dziób przy crashu złamie się w górę w okolicy łączenia się maski z "kabiną" EDIT dodam tylko że jednym z najmocniejszych kształtów konstrukcyjnie jest zamknięty trójkąt. Mniej więcej ja zrobiłbym tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_12 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Dzięki raczej tak zrobię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zawsze gdzieś się złamie... :wink: Jedyna rada to nie kretować. A depronowiec nigdy nie będzie modelem pancernym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba.l Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 BARDZO ŁADNIE Ci to wychodzi tym bardziej że to twój pierwszy model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domino10-0 Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Ładziak sorki za błędy, ale czasami sie zdarzają :roll: , oczywiście chodzi o wyważenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Bardzo ładnie Niech Twoi rówieśnicy biorą z Ciebie przykład. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 I nie słuchaj Madriana bo ci radzi Jedyna rada to kretować.ja radze nie kretować,a tak bez żartów to pancernego latającego modelu nie zrobisz z żadnego materiału (chyba że gumowatego to tylko z EPP) ale parę listewek mądrze rozmieszczonych zwiększa przeżywalność modelu ,oczywiście do pewnych prędkości zderzenia i twardości "lądowiska". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Wkradł się błąd i poprawione. Nie jedz skrzydełek z KFC, nad klawiaturą. źle jej to robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_12 Opublikowano 1 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_12 Opublikowano 7 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 mam pytanie ponieważ jutro chciałbym zająć się oklejaniem, wie ktoś może gdzie można dostać taśmę pakową ?? I czy to jest taśma nawijana na rolkę ?? Pzdr :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nebeb Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Tak jest to taśma nawijana na rolkę, kupić możesz ja tu: http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=ta%C5%9Bma+pakowa+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_12 Opublikowano 7 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 dzięki właśnie nie byłem pewny czy to o to chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi