Marcin Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Moj Flash 5x po raz pierwszy 'zawiódł' mnie. Tzn 'zawód' to może zbyt mocne słowo - po prostu zabrakło takiej funkcji. I teraz chciałbym zapytać, kto z modelarzy w swojej aparaturze ma taką opcję. Już opisuję co chcę zrobić. Ustawić na przełaczniku 2pozycyjnym następujące parametry steru wysokości: 1. Expo 70% i wychylenia 125% 2. Expo 80% i wychylenia 70%. Ja niestety we flashu mam do wyboru tylko jedną z tych opcji więc musze latać w konfiguracji 1.Expo 70% wychylenia 125% oraz expo 0% wychylenia 100% lub też 2 Expo 80% wychylenia 70% oraz expo 0% wychylenia 100%. Po co mi taka opcja - chcę w Fun Fly mieć do szalenia mocne wychylenia z rozsądnym expo, a poza tym do lądowania b. delikatny i spokojny ster wysokości. Ciekawi mnie która aparatura dałaby takie możliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Futaba 9 umożliwia takie manewry.Sam robiłem podobne kombinacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 gLupie pytanie:/ MC-19 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 motyl, moze bys sie wyrazal troche bardziej normalnie? bo jakos nie mam zamiaru wysluchiwac odpowiedzi tonem 'jedynie slusznym' :x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Anasazi, to nie jest ton "jedynie słuszny" juz dużo wcześniej ustaliliśmy przy podobnych dyskusjach na temat aparatur żę MC-19 to aparatura wszystko mająca i starsi stażem userzy wiedza o tym i moja wypowiedź była raczej w stylu żartobliwym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Graupner mc12 tez posiada te funkcje czyli na przełaczniku 2pozycyjnym można sobie ustawić : 1. Expo 70% i wychylenia 125% 2. Expo 80% i wychylenia 70% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alenik Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 MC-16/20 oczywiscie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Optic 6 wyglada ze tez to ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Optic leży w garażu - zaraz sprawdzę czy tak jest na serio Dziękuję za odpowiedzi. Ps Gdzie u licha mozna dostać MC 16/20 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Gdzie u licha mozna dostać MC 16/20 ?? tylko używka, bo to dość stara wersja już nie produkowana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Uhm, to wyjasnia wyniki wyszukiwania w Google. Dzieki. Ok, czekam teraz jeszcze na wypowiedzi userów Multiplexów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 No własnie Marcin za bardzo "chwalisz" ta swoja 19 -tnastkę ,a takie "coś " bez problemu załatwia Cocpit MM nie mówiąc o reszcie MPX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 mx-16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obara Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Marcin, Wymysl jakies bardziej zaawansowane zadanie. Z powodu natloku dodatkowych zadan troche ostatnio przystopowalem z tlumaczeniem, ale "co sie odwlecze to nie uciecze". :mrgreen: Moznaby to zrobic z 5 punktowa krzywa na kanale klap z offsetem i jeszcze zmiksowac z wysokoscia. Jakby Ci "pary" zabraklo w silnik - pomachalbys dragiem i dolecial jak ptak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogi23 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Ok, czekam teraz jeszcze na wypowiedzi userów Multiplexów Cockpit Sx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Myślę ,że chyba nie wymyślisz takiej funkcji dla radia ,czego by nie pociągnął Multiplex Royal 9 lub 12. Po prostu jak czegoś nie ma fabrycznie to budujesz jak z klocków i wkładasz w dowolny kanał i pod dowolny przełącznik. Jest tego tak dużo ,że czasami sam się gubię. Ale od przybytku głowa nie boli i tego radia nie oddał bm w życiu za ten śmieciowaty pulpitowiec Motyla :devil: :rotfl: :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 śmieciowaty pulpitowiec Motyla śmieciowaty to jest jeż Tomka skaz no mi kolego człowika od gigantów z RE w ręku Z tego co sie orientuje to Futaba albo MC A może kolego sympatyczny, skoczymy razem w październiku na Ochodzite, polatamy szybowcem tak 3h bez lądowania na stojąco ?? Zobaczymy wady i zalety śmiecowatego pulpitowca motyla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 W tym przedziale cenowym co Futaba 9 , Graupner MC-19 , Multiplex Royal 9 trudno się dziwić że jest prawie wszystko i można programować bardzo zaawansowane funkcje i mixować wszystko ze wszystkim.Większość tych nadajników ma podobne programy rózniące sie raczej nazwami no i oczywiście wyglądem.Nie ma co się spierać o firmę, pomimo że mam świecącą sie Futabę to jestem z niej bardzo zadowolony a właściwie z jej możliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Motylku ,przyjacielu mój Ty drogi spójrz na mój avatar !!!!!a później mów o śmieciach!!!!!:):) porównaj masy tych nadajników .Ja mam w modelarni OBA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Wszyscy wiedzą ,że przy każdej okazji nie odpuszczę, aby nie dociąć Motylkowi na temat jego radia. Oczywiście dyskusja jest bezsensowna ,bo dla każdego liczy się inny element radia i dlatego wybiera to ,a nie inne . Dla mnie wygląd cegły ,czy sreberka Futaby były nie do przyjęcia. Dla innych "piękność" Royala też jest nie do przełknięcia :rotfl: Jednak możliwość zwolnienie wszystkich możliwych kanałów w dowolnym przedziale 0-4s ma tylko Royal :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.