Tomek Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Jak w tytule . Przymierzam się do wykonania makiety polskiego samolotu w rozmiarze ok. 1500-1700 m i chciałbym dowiedzieć się wszystkiego ,co i gdzie i jak muszę wykonać ,aby móc startować ( raczej uczestniczyć ) w pokazie makiet RC. Dobrze by było ,aby ktoś podał mi namiary na regulamin makiet RC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Linki: AP - regulaminy i F4 - pdf Tomku raczej 2-3 m jeśli ma to być makieta trudno jest zrobić makietę 1,7 m wiele samolotów się nie da zrobić w tak skali (zbyt mała głębokość płata, szczegóły będą ginąć itd.) dodam tak "na zachętę" - ósemka poziomo i opadanie po okręgu :wink: Podpowiem - pierw model obloty, ćwiczenia programu, następnie "umakietowienie" Tak najszybciej osiągniesz formę na zawody. I to o co najtrudniej - musisz mieć lotnisko a nie rżysko. napisz proszę jakie samoloty masz na mysli - podpowiem co wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Z makiety zostałem szybko wyleczony ( w między czasie telefon do przyjaciela :devil: ) Powiedział mi coś takiego - minimum 2,5m i 20 kg wagi . No to zostaje mi albo semi-makieta ,albo porostu model o dość wysokim podobieństwie do oryginału , jednak bez przesady w kosztach i wykonaniu. :? Samolot to polski.... , jednak 1,7 m to max, na jaki się mogę porwać . Edit: Figury do wykonania są dość trudne o ile mają być precyzyjnie zrobione ,więc udział jako taki w zawodach odpada . Na razie muszę ćwiczyć i ćwiczyć i.... i na razie daleko mi do czego-kolwiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Figury do wykonania są dość trudne o ile mają być precyzyjnie zrobione ,więc udział jako taki w zawodach odpada .Na razie muszę ćwiczyć i ćwiczyć i.... i na razie daleko mi do czego-kolwiek. Swoja drogą radzę ci przejechać się parę razy na takie zawody i jak najszybciej zacząć w nich startować. To ze będziesz sobie latał u siebie to raczej niewiele daje. Najlepiej latać z kimś w tym wypadku z sędziom który by oceniał twoje postępy. No i w tym wypadku należy latać tak jak samoloty latają a nie modele a to tez nie jest proste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Niestety Twój telefoniczny przyjaciel miał rację. Witaj najbliższe to chyba na Bemowie w W-wa 1-2 września. W kalendarzu giganty akrobacyjne ale chyba mają być makiety - dopytam i dam znać. Daj znać jak byś chciał przyjechać. (pewno zagonią mnie tam do jakiejś roboty) Mam nadzieję, że nie P11. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Jeśli możesz to się daj znać,pewnie się pojawię. Loty mam przy kim ćwiczyć. Jednak czym więcej się w tej materii dowiaduje ,tym bardziej widzę jaki malutki jeszcze jestem :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 2-go pewnie i ja wpadnę poprzeszkadzać, bo 1-go zaliczam pokazy w Radomiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Ładziak, czym latasz ?? weźmiesz mnie na pokład ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Ładziak, czym latasz ?? weźmiesz mnie na pokład ?? Nie, nie... ja zaliczam jako widz Kiedyś latałem szybowcami i woziłem tyłek samolotami jako balast - z kolegami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Kurcze, też bym na to Bemowo wpadł w niedzielę, bo w sobotę obowiązkowo Radom, ale może mi się uda. Ładziak - po czym się poznamy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Najlepiej byłoby, gdybym przyszedł w kurtce i pilotce z avataru, no nie? Ewentualnie ciagnąc na sznurku Spitfire'a zabawkę Na kurtkę jest zdecydowanie za gorąco, a co do pilotki... to powiedzmy, że też za gorąco . Do imprezy zostało półtora tygodnia, to coś wymyślę, żeby być rozpoznawalnym, bo chętnie bym się spotkał z forumowiczami. Na razie mam jeden pomysł z gatunku ekstremalnych: może w czasie lotów konkursowych wyjmę na swój nadajnik? Wtedy wszyscy się na mnie rzucą i będzię wiadomo, że to ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Jednak Giganty tak jak w kalendarzu. A makiety mają być chyba 22-23 września, ale "chyba". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 No i zmiana planów u mnie - jeżeli się pojawię to w sobotę i nie na długo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.