lisartur Opublikowano 13 Lipca 2011 Autor Opublikowano 13 Lipca 2011 Mam jeszcze jedno pytanie jak określić punkt zerowy przy cięciu nosa chodzi mi o taką rzecz ze ustawię sobie samolot przodem do ściany tak żeby skrzydła były równolegle i wtedy będę miał ustawioną oś poprzeczną idealnie ale jak mam to zrobić jeżeli chodzi o oś podłużną ile trzeba podnieść tył samolotu żeby był idealnie punkt zerowy do obcięcia noska Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłem ale jak nie to najwyżej następnym razem zrobię rysunek
Pawel_W Opublikowano 17 Lipca 2011 Opublikowano 17 Lipca 2011 Witam! Tak na "oko" to myślę ,że ten silnik będzie dobry.Może być lekki nadmiar mocy w tym modelu, ale to żaden problem http://www.nastik.pl/ray-c354806-p-1578.html Na oko to chłop w szpitalu zmarł. Jak nie wiesz, nie pisz. Silnik - jeśli nie chcesz rakiety - proponouję Ci wielkości Turnigy 35-42 1000kv plus śmigło 11x6 - 12x6. Mamy taki w Proximie II Reicharda i spokojnie wystarcza. Co do cięcia noska - wytnij sobie w kawałku sklejki otwór odpowiadający średnicy kołpaka do śmigła, jaki masz, załóż ten sprzęt na nosek i wymanewruj tak, żeby kąty były OK. Potem obrysowujesz nosek dookoła po sklejce i masz linię cięcia
mati19614 Opublikowano 17 Lipca 2011 Opublikowano 17 Lipca 2011 Witam! Tak na "oko" to myślę ,że ten silnik będzie dobry.Może być lekki nadmiar mocy w tym modelu, ale to żaden problem http://www.nastik.pl/ray-c354806-p-1578.html Na oko to chłop w szpitalu zmarł. Jak nie wiesz, nie pisz. Silnik - jeśli nie chcesz rakiety - proponouję Ci wielkości Turnigy 35-42 1000kv plus śmigło 11x6 - 12x6. Mamy taki w Proximie II Reicharda i spokojnie wystarcza. Co do cięcia noska - wytnij sobie w kawałku sklejki otwór odpowiadający średnicy kołpaka do śmigła, jaki masz, załóż ten sprzęt na nosek i wymanewruj tak, żeby kąty były OK. Potem obrysowujesz nosek dookoła po sklejce i masz linię cięcia To prawie ten sam silnik ,tylko w innej obudowie :wink: poza tym wiem ,więc piszę. Zgadzam się z szanownym kolegą co do technologi cięcia noska
Wojtass_nt Opublikowano 18 Lipca 2011 Opublikowano 18 Lipca 2011 Jeśli to ma być motoszybowiec to moderatora proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu.
tomekmagda3 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Czy mogę prosić użytkowników tego modelu ( Dg 1000 JSB) o podanie w którym miejscy znajduje się SC . Tomek
Rekomendowane odpowiedzi