lisartur Opublikowano 13 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Mam jeszcze jedno pytanie jak określić punkt zerowy przy cięciu nosa chodzi mi o taką rzecz ze ustawię sobie samolot przodem do ściany tak żeby skrzydła były równolegle i wtedy będę miał ustawioną oś poprzeczną idealnie ale jak mam to zrobić jeżeli chodzi o oś podłużną ile trzeba podnieść tył samolotu żeby był idealnie punkt zerowy do obcięcia noska Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłem ale jak nie to najwyżej następnym razem zrobię rysunek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 17 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Witam! Tak na "oko" to myślę ,że ten silnik będzie dobry.Może być lekki nadmiar mocy w tym modelu, ale to żaden problem http://www.nastik.pl/ray-c354806-p-1578.html Na oko to chłop w szpitalu zmarł. Jak nie wiesz, nie pisz. Silnik - jeśli nie chcesz rakiety - proponouję Ci wielkości Turnigy 35-42 1000kv plus śmigło 11x6 - 12x6. Mamy taki w Proximie II Reicharda i spokojnie wystarcza. Co do cięcia noska - wytnij sobie w kawałku sklejki otwór odpowiadający średnicy kołpaka do śmigła, jaki masz, załóż ten sprzęt na nosek i wymanewruj tak, żeby kąty były OK. Potem obrysowujesz nosek dookoła po sklejce i masz linię cięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati19614 Opublikowano 17 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Witam! Tak na "oko" to myślę ,że ten silnik będzie dobry.Może być lekki nadmiar mocy w tym modelu, ale to żaden problem http://www.nastik.pl/ray-c354806-p-1578.html Na oko to chłop w szpitalu zmarł. Jak nie wiesz, nie pisz. Silnik - jeśli nie chcesz rakiety - proponouję Ci wielkości Turnigy 35-42 1000kv plus śmigło 11x6 - 12x6. Mamy taki w Proximie II Reicharda i spokojnie wystarcza. Co do cięcia noska - wytnij sobie w kawałku sklejki otwór odpowiadający średnicy kołpaka do śmigła, jaki masz, załóż ten sprzęt na nosek i wymanewruj tak, żeby kąty były OK. Potem obrysowujesz nosek dookoła po sklejce i masz linię cięcia To prawie ten sam silnik ,tylko w innej obudowie :wink: poza tym wiem ,więc piszę. Zgadzam się z szanownym kolegą co do technologi cięcia noska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 18 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Jeśli to ma być motoszybowiec to moderatora proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekmagda3 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Czy mogę prosić użytkowników tego modelu ( Dg 1000 JSB) o podanie w którym miejscy znajduje się SC . Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi