meteor Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Panowie, z racji tego że Dawid ma ostatnio mało czasu projekt trafił do mnie. Mam nadzieję że jeszcze do końca roku ulotnię to dziwadło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 No, dzisiaj trochę zrobiłem przy Twincopterze. Tak jak mówiłem zmieniłem trochę koncepcję Dawida, na początek skróciłem rurki i na nich zamocowałem profil kwadratowy 12x12mm. Po nasunięciu profilu nawierciłem rurkę i profil w celu zabezpieczenia przed rozsunięciem. Śrubka została wkręcona na klej. Zamocowałem też silniki i przedłużyłem ich kable Copter dostał też podwozie od 450 i na obecną chwilę prezentuje się tak: Jutro dorobię dźwignie do których będę mógł zamocować snap, poprzednie rozwiązanie dawało bardzo małą możliwość ruchu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Widzę że będzie to monolog, no trudno. Dzisiaj zabrałem się za zrobienie dźwigienek, wygląda to mniejwięcej tak: Dźwigienka będzie odkręcona i ładnie opiłowana, żeby miała "ręce i nogi". Mocowanie serwa wymyśliłem w następujący sposób: Wypiłowałem kanalik na grubość laminatu (1,5mm), następnie go dociąłem i wkleiłem przy pomocy CA. Całość została oszlifowana. Serwo będzie zamontowane na klej + opaska zaciskowa jako zabezpieczenie. Innego w miarę sensownego mocowania nie udało mi się wymyśleć. Całość będzie wyglądała mniej więcej tak: Czekam jeszcze za snapami kulowymi bo udało mi się popsuć kulkę :shock: oraz za piastami do śmigieł. Mam nadzieję na początku tygodnia ulotnić maszynę :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof.R Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 No maszynka super. Nie znam sie na takich latadłach ale widze że robota idzie dobrze. Czekam na dalsze postępy w pracy i w końcu na filmik z oblotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Widzę że będzie to monolog, no trudno. Wyjątkowo irytujące, co ? Ale spokojnie, to że się nie odzywamy, nie znaczy, że nie czytamy Ja np. cały czas zaglądam do tematu i gorąco kibicuję Powodzenia :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kittyPL Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Super, czekam na dalsze efekty pracy ^^ Podziwiam ludzi którzy mają na to chęci ;D Powodzenia, a tak btw. niezłe fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flyer Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Tez śledzę temat, ale czyżby projekt upadł :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Panowie, projekt prawie skończony jednak mam problem gdyż nie mogę ustawić rewersu na Yaw, płytka zamiast kontrować przyspiesza obrót. Czytałem wątek na RCG odnośnie KK ale procedura stamtąd się nie sprawdza. Może ktoś ma jakieś doświadczenia z tym sterownikiem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eptita Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 "Od razu projekt upadł". Sam siedzę w Panther V od dwóch lat i nic nie śle na forum, bo tylko czatują, co nie którzy jak se....ulżyć, żeby coś wybrzydzić i wytknąć. SW-4 Puszczyk także zaczęty, i jest w trakcie jak będę miał coś do zapytania, to zapytam. Lim-6M także czeka na finał, niebawem. Powiem raz, nie tylko forum człowiek żyje, a brak postępu na forum w moim przypadki nie ma się do postępu w realnym stanie projektu, zaraz będzie umarł, umarł, a sami nawet z nudów kleju nie odkręcicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Ale o co chodzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eptita Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Tez śledzę temat, ale czyżby projekt upadł :?:No mi, o takie wpisy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi