Łukasz K. Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Ode mnie: Miałem ultrona z kadłubem z depronu trójki. To było takie delikatne że nawet przy lądowaniu potrafiło się coś mocno złamać,dlatego oklej go ladnie taśmami pakowymi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek995 Opublikowano 26 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Albo to złudzenie, albo delikatnie dupcia odjechała w lewo. (zdjęcia 3 i 5 od dołu) Tak to wygląda ponieważ kółka są delikatnie źle przykręcone. Poradzi ktoś coś z tym skrzydłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Wytnij w żebraku dziurę, na tyle dużą, żeby przeszła wtyczka. Przed zaklejeniem skrzydła. przeciągnij przed dziurę na serwie i dziurę w żeberku, długi kawałek mocnego sznurka lub nici. Sklej skrzydła (będziesz też musiał na ich styku wyciąć dziurę na przewody serwa). Wklej do kadłuba. Przywiąż do wtyczki serwa, wciągnięty sznurek i po prostu wyciągnij go przez drugą dziurę. I już. Serwo wejdzie na miejsce, wtyczka wyjdzie za sznurkiem w kadłub. Podwozie masz źle zrobione. Powinna być jeszcze prostopadła wręga, o którą podwozie będzie się zapierać i do której będzie dodatkowo przykręcone. Tak jest w ten sposób, kółka się złożą przy pierwszym lądowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek995 Opublikowano 26 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Z serwem zrobie tak jak mówisz "Pomógł" już poszedł drugi Podwozie pisałem że będą jeszcze zastrzały zrobione po to żeby się nie złożyło zreszta na zdjęciu widać koszulki termo dzieki wielkie za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek995 Opublikowano 28 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Ulltron już praktycznie skończony foty wrzucę potem. Mam tylko jedno pytanie gdzie tutaj musi być Środek Ciężkości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek995 Opublikowano 29 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 Ultron skończony wygląda tak: Dziś chce go oblatać ale napisze ktos gdzie ten SC ma być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 29 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 wejdz na strone piotrap tam jest program do obliczania SC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek995 Opublikowano 29 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 Ultron skończony oblatany tzn latał 20 sekund. Okazało sie że poluzował się wał od silnika, a poza tym model strasznie zadzierał w góre ? albo ster wysokości złe wytrymowany bo fakt ze był ustawiony na leciutkie wznoszenie albo SC źle jutro następne podejście Jesli chodzi o SC to gdzieś przeczytałem ze ma byc 8-10cm od natarcia. Jesli model zadziera do góry tzn ze Sc jest blizej ogona tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 30 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Zadziera w góre to sc bliżej natarcia. A tak to bardzo fajny modelik. Własnie robię ten sam i budowa naprawde prosta i konstrukcja mało skomplikowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 30 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 mam pytanie odnośnie serw w skrzydłach. Czy stosowaliście 9 g czy mniejsze. HXT 900 mi się nie mieści w skrzydle jakąś podkładkę z depronu od spodu dać??. Na siłę wejdzie tylko wtedy u góry widać wybrzuszenie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 30 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Połóż je na boku... Wtedy wejdą. :wink: Zadbaj tylko o to, żeby dźwignia serwa miała dostatecznie dużo miejsca na ruch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek995 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 No wiec dziś odbył się oblot ultrona ii wszystko było by ok gdyby nie jakiś problem z lotkami. Wygląda to tak ze nie da sie wytrymowac samolotu cos jest z serwami tzn niby lotki są równo ale po paru skrętach w lewo prawo zaczynają sie przestawiać. http://www.youtube.com/watch?v=c6uHJMk2APM Co o tym mysliscie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek18 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 ja nie mogę sobie poradzić ze skrzydłami do zrobienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek995 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Wklej dzwigarki ii oklej całe taśmą pakową wtedy masz pewność że nic nie pęknie. To jak pomoże ktoś z tymi lotkami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Sprawdź serwa pod innym kanałem. Również wina może leżeć po stronie popychaczy (w jaki sposób je zrobiłeś) Ja kiedyś w diablo miałem podobny problem okazało się że koszulka termokurczliwa która łączyła klocówkę z pręcikiem węglowym była za luźna i się wysuwała końcówka. Podgrzanie termokurczki i zalanie CA załatwiło. Jeszcze jedna możliwość to mocowanie dzwigni sterowych w lotkach może poprostu "chodzą" w lotce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek995 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Jesli chodzi o popychacze to na pewno wszystko jest ok. Widze jednak że serwo na innych kanałach tez wariuje zamówiłem wiec dziś nowe Zobaczymy czy to coś pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommy Opublikowano 11 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 WitamJestem na etapie kończenia swojego ULTRONA 3D Ubranko jeszcze niedokończone w trakcie roboty. Warto pchać się w podowzie w tym samolociku? Jeśli tak to czy ma może ktoś wymiary jakie zastosować bo mam złe wspomnienia z Cessny. Koła na tył chyba sensu nie ma zakładać w przypadku motażu podwozia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi