Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ode mnie:

Miałem ultrona z kadłubem z depronu trójki.

To było takie delikatne że nawet przy lądowaniu potrafiło się coś mocno złamać,dlatego oklej go ladnie taśmami pakowymi

Opublikowano

Albo to złudzenie, albo delikatnie dupcia odjechała w lewo. (zdjęcia 3 i 5 od dołu)

Tak to wygląda ponieważ kółka są delikatnie źle przykręcone.

Poradzi ktoś coś z tym skrzydłem?

Opublikowano

Wytnij w żebraku dziurę, na tyle dużą, żeby przeszła wtyczka.

Przed zaklejeniem skrzydła. przeciągnij przed dziurę na serwie i dziurę w żeberku, długi kawałek mocnego sznurka lub nici. Sklej skrzydła (będziesz też musiał na ich styku wyciąć dziurę na przewody serwa). Wklej do kadłuba. Przywiąż do wtyczki serwa, wciągnięty sznurek i po prostu wyciągnij go przez drugą dziurę. I już. Serwo wejdzie na miejsce, wtyczka wyjdzie za sznurkiem w kadłub.

Podwozie masz źle zrobione. Powinna być jeszcze prostopadła wręga, o którą podwozie będzie się zapierać i do której będzie dodatkowo przykręcone. Tak jest w ten sposób, kółka się złożą przy pierwszym lądowaniu.

Opublikowano

Z serwem zrobie tak jak mówisz :) "Pomógł" już poszedł drugi :)

Podwozie pisałem że będą jeszcze zastrzały zrobione po to żeby się nie złożyło :) zreszta na zdjęciu widać koszulki termo :)

dzieki wielkie za pomoc :)

Opublikowano

Ultron skończony :) oblatany tzn latał 20 sekund. Okazało sie że poluzował się wał od silnika, a poza tym model strasznie zadzierał w góre ? albo ster wysokości złe wytrymowany bo fakt ze był ustawiony na leciutkie wznoszenie albo SC źle jutro następne podejście :) Jesli chodzi o SC to gdzieś przeczytałem ze ma byc 8-10cm od natarcia. Jesli model zadziera do góry tzn ze Sc jest blizej ogona tak?

Opublikowano

Zadziera w góre to sc bliżej natarcia. A tak to bardzo fajny modelik. Własnie robię ten sam i budowa naprawde prosta i konstrukcja mało skomplikowana.

Opublikowano

mam pytanie odnośnie serw w skrzydłach.

Czy stosowaliście 9 g czy mniejsze. HXT 900 mi się nie mieści w skrzydle jakąś podkładkę z depronu od spodu dać??.

Na siłę wejdzie tylko wtedy u góry widać wybrzuszenie:)

Opublikowano

Sprawdź serwa pod innym kanałem.

Również wina może leżeć po stronie popychaczy (w jaki sposób je zrobiłeś) Ja kiedyś w diablo miałem podobny problem okazało się że koszulka termokurczliwa która łączyła klocówkę z pręcikiem węglowym była za luźna i się wysuwała końcówka.

Podgrzanie termokurczki i zalanie CA załatwiło.

Jeszcze jedna możliwość to mocowanie dzwigni sterowych w lotkach może poprostu "chodzą" w lotce.

Opublikowano

Jesli chodzi o popychacze to na pewno wszystko jest ok. Widze jednak że serwo na innych kanałach tez wariuje zamówiłem wiec dziś nowe :) Zobaczymy czy to coś pomoże :)

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam

Jestem na etapie kończenia swojego ULTRONA 3D

20140511_175100_zps9c6b89bc.jpg

Ubranko jeszcze niedokończone w trakcie roboty.

Warto pchać się w podowzie w tym samolociku? Jeśli tak to czy ma może ktoś wymiary jakie zastosować bo mam złe wspomnienia z Cessny.

Koła na tył chyba sensu nie ma zakładać w przypadku motażu podwozia?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.