Capo Opublikowano 5 Października 2012 Opublikowano 5 Października 2012 A co włączasz pierwsze? Aparatura czy regulator? Jeżeli wpierw podłączysz regulator, a potem aparaturę, niektóre regulatory nie włączają silnika.
nizmo Opublikowano 7 Października 2012 Opublikowano 7 Października 2012 Do odbiornika podłączyłem tylko regulator pod 2 kanał. Ale powinien sie chyba regulator odezwać coś zagrać , a tu cisza. Pierwszą włanczam aparature. Oddałem ten reulator do reklamacji , ale zastanawiam się czy gdzieś nie popełniłem błędu. Tak jak pisałem składam pierwszy model , wszystko nowe. W aparaturze reversy robiłem na normal i na rev , ale nic to nie dało.
ppompka Opublikowano 7 Października 2012 Opublikowano 7 Października 2012 Regulator podpina się pod 3 kanał w tej aparaturze.
nizmo Opublikowano 7 Października 2012 Opublikowano 7 Października 2012 Ale gaz jest na 2 kanale. Dla sprawdzenia podłączyłem tam serwo i działa jak ruszam drążkiem.
ppompka Opublikowano 7 Października 2012 Opublikowano 7 Października 2012 A to chyba że wraz ze zmianą MODE zmienia się przypisanie kanałów, ja mam na 3. Rozumiem że masz powyłączane wszystkie miksery i masz włączony tryb samolotowy?
nizmo Opublikowano 7 Października 2012 Opublikowano 7 Października 2012 Gaz mam z lewej. Miksery wyłączone.Tryb samolotowy.
nazar1703 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Potrzebuje pomocy zakupiłem tą apke i mam podobny problem. A wiec od początku chciałem włożyć ją do EGP podłączyłem wedle instrukcji czyli prawa poziomo lotki kanał 1 prawa pionowo wysokość kanał 2 lewa pionowo gaz kanał 3 lewa poziomo kierunek kanał 4 i nic silnik nie pracuje sprawiłem starą apke wszystko działa jak trzeba wiec nowa próba. I tu zrobiłem błąd przestawiłem coś tylko co nadajnik niby działa ale trymer gazu na samej górze silnik startuje za połową . Wkładam w starą apke gdzie było ok i to samo silnik coś popiskuje zero melodyjki CO przestawić zęby wróciło do normy Dla mnie wygląda to tak jak bym rozregulował rygiel (niestety nie mam karty do programowania)
Grzesiek Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 musisz jeszcze raz zaprogramowac regulator z drążka gazu.W TG9X najprawdopodobniej zmieniłes subtrim lub epoint.Jest jakas kombinacja nacisniecia klawiszy co powoduje powrót do ustawien fabrycznych aparature,ale nie pamietam.Napewno ktos z kolegów podpowie.
nazar1703 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 ale jak ? siedzę już pól dnia i nic
Grzesiek Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zakladam ze nie posiadasz instrukcji. http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uploads/645250566X453815X58.pdf Napisz jaki regulator i z czym walczysz nadajnik czy regler
bart07 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Co ci się wyświetla w menu display? Podłącz do kanału który się zmienia. Wysłane z mojego ST17i przy użyciu Tapatalka
nazar1703 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 redox 30A walczę z tym ze Trymer gazu jest na maksa a obroty na drągu za połową się zaczynają dość gwałtownie Dopiero po podłączeniu do turnigy rygiel zwariował Znalazłem instrukcje rygla i nic się nie zgadza z tymi pikaniami W display gaz jest podzielony zaczyna się od środka na górę i dól
bart07 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Tgy często wymaga rewersu na gazie. Wysłane z mojego ST17i przy użyciu Tapatalka
nazar1703 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 func setting -reverse-thr (rev) czyli jest jak rozumiem martwi mnie to ze ten trymer na samej górze a powinien byc w neutrum mam ustawione tak TYPE SEALES -ACRO STICK SET- MODE 2
bart07 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Powinien. Ale najpierw podlacz ESC do innego portu dla zasilania, a do gazu jakieś serwo i zobacz czy działa. Wysłane z mojego ST17i przy użyciu Tapatalka
nazar1703 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Serwo podłączone działa pełen zakres
bart07 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 To teraz sprawdź endpointy. Jak są 100 i -100 to jest coś nie tak z ESC. Wysłane z mojego ST17i przy użyciu Tapatalka
Wojtek Sz Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 ...............Jest jakas kombinacja nacisniecia klawiszy co powoduje powrót do ustawien fabrycznych aparature,ale nie pamietam.Napewno ktos z kolegów podpowie. Twardy reset (EXIT + włącz aparaturę) puść EXIT kilka pisków z głośnika i po chwili powinna się włączyć. Masz przywrócone ustawienia fabryczne i czystą pamięć.
nazar1703 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Są 100 na 100 Zrobiłem mały eksperyment miałem stary rygiel który był zalany wodą.Podłączyłem i okazało sie ze silnik odegrał melodyjkę ale nie ruszył tylko lekko drgał ale wszystko miałem ustawione prawidłowo czyli na zero (a ten rygiel tak ma ) wiec jestem prawie w 100%przekonany ze padł rygiel tylko czemu? Reset zrobiłem nic nie pomogło
Wojtek Sz Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Spróbuj zaprogramować w/g tej instrukcji Redox ESC PL.
Rekomendowane odpowiedzi