sreg Opublikowano 23 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Witam zakupiłem Turnigy 9x oraz posiadam kabelek USB problem polega na tym że jestem laikiem w tym temacie bo po podłączeniu kabelka do apki mam tylko tak jakby trzy kanały brakuje mi 4- czyli dla mode 2 nie przesuwa modelu w poziomie. Jak to zmienić - czy ktoś może próbował podłączyć tą aparturę do symulatora ? Wiem że mam nie włączać apki. Będę wdzięczny za pomoc i proste wyjaśnienie jak to mogę zmienić ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy245 Opublikowano 23 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 tak ja też mam tak samo tylko trzy kanały tydzień już siedzę szukam rozwiązania i nie znalazłem jeszcze zobacz tu http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=35244 może zadziała u ciebie bo u mnie te ustawienia nie działają może ktoś nam pomoże i podeśle jakieś ustawienia by komp widział cztery kanały też jestem zielony z tego dopiero rozpoczynamy przygodę z RC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pauletto007 Opublikowano 23 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Na moim interfejsie usb w ogóle aparatura nie działała, więc założyłem kabel mini-jack stereo do gniazda mikrofonowego. Komp widzu 4 kanały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sreg Opublikowano 23 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 ale coś instalowałeś ? Jakieś dodatkowe oprogramowanie ? Co do tego postu- miksowanie - to niestety też mi nie działa i nie wiem co dalej ? pomocy ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy245 Opublikowano 23 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 jak podłącze go przez mini-jack pod wejście mikrofonu faktycznie widzi 4 kanały ale nic nie działa czy z modułem czy bez modułu a program musisz kolego wgrać PPJoy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy245 Opublikowano 24 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 dołączę tu jak ustawić apkę do kompa po podłączeniu aparatury do kompa przez port USB jest tak http://imageshack.us/photo/my-images/844/beztytuu2klz.png/ a tu filmik jak to działa http://imageshack.us/clip/my-videos/52/2ih.mp4/ kto pomoże mi ustawić aparaturę by dobrze działała i dodam jeszcze że jak podłącze aparaturę przez mini-jack to jest tak http://img839.imageshack.us/img839/3523/beztytuukm.png tylko że w tym przypadku nic nie działa czy z podpiętym modułem czy odpiętym modułem jestem zielony z tego więc proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sreg Opublikowano 25 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Mnie już też zaczyna dernerwować ta aparatura. Niby ok, ale zawsze coś. A tak chciałbym polatać na symulatorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxxx Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Tak to jest jak używa się {innej } wersji symulatora z nieoryginalnym pulpitem sterującym często bez emulatora się nie obejdzie po prostu bez klucza symulator nie widzi aparatury, a tak na marginesie symulator nie ma nic wspólnego z lataniem w realu,frycowe tak czy tak trzeba zapłacić, a to w jakiej postaci zależy tylko od tego jaki model do latania na żywo sobie wybierzemy na początek, takie są realia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sreg Opublikowano 31 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 hej i jak udało sie komuś podłączyć tą apkę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy245 Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 mi jeszcze nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszardg Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Witam .Jest to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość tym bardziej że z komputerem nie jestem za bardzo obeznany . Mam apkę Turnigy TGY9x podłączam ją pod FMS w sposób jakiego nie znalazłem w opisach.Miałem kiedyś apkę Flash 5x dokupiłem do niej kabelek chyba od Pitlaba ,apkę sprzedałem a kabelek zastał . Mialem kłopote z podłączeniem TGY 9x przez karte muzyczną więc wymyśliłem sobie że podłączę ją przez ten kabelek . Podlutowaęm przewodziki pod wtyczkę mini jack wtyczkę do apki ,i zadziałało i działa do tej pory. Odłączam tylko moduł nadawczy . nie wiem jak to działa ale działa a może ktoś to wykorzysta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1995 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Ja z podłączeniem apki do kompa nie miałem najmniejszego problemu.Opiszę procedurę jak ja apkę podłączam do kompa, może komuś pomoże.A więc, w zestawie miałem taki kabelek: Na początku: 1 : zainstalowałem FMS. 2 : włożyłem do apki baterię 3 : wyjąłem moduł 4 : wyłączyłem apkę 5 : podłączyłem kabel najpierw do USB potem z tyłu do apki 6 : aparatura się włączyła (sama), w FMS ustawiłem tylko na joistki(<<--nie wiem jak to się pisze ) No i tylko sobie potem kanały przypisałem na kompie, nic więcej nie modziłem , wszystko działało. Kabelek to ten ostatni na powyższym obrazku.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy245 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 u mnie już działa po prostu wystarczyło ustawić jak kolega pisał kanały po przepisywać i działa ja się dopiero teraz nauczyłem cały dzień mi zeszło ale już troszkę wiem o tej apte dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prz3m0 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 A idzie podpiąć tgy9x do kompa za pomocą tego?: Bo na sucho próbowałem to pasowało do apki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sreg Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Nie wiem jak Wam ale mi nie widzi jednego kanału - nie wiem co robię nie tak. aktualnie nie mam przyisanego lewo/prawo - jak Wam się udało to obejść ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sreg Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Hej, mi się w końcu udało - jedyna sprawa to jest to że co jakiś czas aparatura przywiesza i trzeba włączyć i wyłączyć. Poza tym proszę o wyrozumiałaść jestem początkującym użytkownikiem i przygotowałem to po prostu metodą prób i błędów- więc oczywiste elementy dla nie których dla mnie są czarną magią Napiszę jak to robię - testowałem na FMS i AREOSIM RC i działa. Niemniej wiem że aparatura raczej jest w rękach początkujących użytkowników więc postaram się opisać prosto: mam kabelek USB podłączam do kompa i do apki w ustawieniach aparatury wchodzę w Func Setting wybieram ProgMix, następnie MIX1 i ustawiam parametry State na ACT, Master na AIL, Slave na AUX, Uprate na 100 i dnrate na 100 SW na ON zatwierdzam te ustawienia. Powinno zadziałać jak się nie to wyciągam kabel z apki chwilę czekam i ponownie podłączam i działa. Sprawdzcie i dajcie znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy245 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 A idzie podpiąć tgy9x do kompa za pomocą tego?: Obrazek Bo na sucho próbowałem to pasowało do apki. tylko jak masz ten kabel to musisz go podpiąć pod mikrofon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prz3m0 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Ściągnąłem fms zainstalowałem i po włączeniu wyskakuję komunikat D3DRM.dll is not loaded, co jest nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hantom Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Ściągnąłem fms zainstalowałem i po włączeniu wyskakuję komunikat D3DRM.dll is not loaded, co jest nie tak? Sciągnij d3drm.dll I wrzuć do folderu z FMS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prz3m0 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Pobrałem i włącza się ale nie wykrywa apki i szatkuje, dopiero gdy przeładuję mapkę a potem wgram model to jest sam model i krajobrazu nie ma, wszystko na biało. PS ale i tak ustawiłem na klawiaturę i loty do góry nogami beczki i pętle idą bez problemów(a pierwszy raz) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi