Skocz do zawartości

Yak 12A

olo115

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a może MVVS dobrze chodzi??? :lol::lol: :mrgreen: , ja mialem kiedys mvvs i teraz mam os maxa, asp, i widze jaka róznica,

aha, czyli ty nie potrafisz?... DJ IGLICA I KREC , W O.S Maxie raz wyregulujesz i chodzi i tak nie trzeba :)

P.S a od kiedy ty masz Funtana s30, ostatnio nazywala sie s10, s40, sMINI?, i nie kłam że sam ją zrobiłeś :)

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

regulacji?? co ty powiesz... to czemu nie kupiles sobie mvvs lub radugi zamiast Super tigra do swojej funtany?

Wiec jak mam nie porownywac to juz wiadomo ze MVVS chodzi gorzej, a kosztuje tyle samo co ASP/ SuperTigre

Moze MVVS jakos sie nadaje do trenerków, cos takiego jak olek ma.

Opublikowano

...mnie nie wiadomo w którym momencie MVVS chodzi gorzej.

:?:

I co kto woli, uważam, że MVVS biuje na głowę te OS i ASP.

Jeśli o mnie chodzi, to koniec.

Opublikowano

to jak sadzisz ze mvvs i raduga chodzi lepiej niz tiger to mogles tigra sprzedac a kupic raduge lub mvvs?

karlem: nie ma momentu kiedy zle chodzi, bo caly czas zle chodzi, juz ten czeski odgłos silnika doprowadza do szału, regulacja, kiepskie zapalanie itd

Opublikowano

tak tylko teraz zalezy do jakiego modelu . Mogę przpuszczac ,że Karol nie lata 3D tylko raczej spokojnie więc do takich celów mvvs jest idealny natomiast Olek jesli potzrebujesz sporo mocy to Raduga czy Webra z rura rezo beda ok

Opublikowano

WOW czapki z głów widzę ze idziesz zgodnie z nowymi trendami u nas modelarze starsi dokładnie od 40 lat w góre lataja raczej makietami i nie wiedza co to fun fly

Opublikowano

Tez tak twierdze Radek raduga 10ccm powinna wystarczyć do spokojnego latania tym Yakiem 12A :wink: A co do MVVS-A niemam zastrzeżeń mi chodził 100 na 100

Opublikowano

Olek spokojnie mozesz zastosowac raduge . Nie martw sie opiniami niektórych modelarzy zazwyczaj to wynika z braku wiedzy w zakresie regulacji silników modelarskich. Sam widziałem jak Raduga 10ccm uniosła prawie 2.8m górnopłata a ludzie którzy sie smiali z tego silnika byli zaskoczeni i podziwiali jak ta Ruska maszyna ciagnie. Dla przykładu filmik Raduga 10ccm z bardzo długą rurką na tłumiku

http://pl.youtube.com/watch?v=bhV1J2ViWV4

Opublikowano

W zeszłą sobotę przyjechałem na lotnisko z modelem ,który chciałem sprzedać , bo źle latał ,a silnik działał jak opisywana raduga. :D

Po południu wyjechałem z zaj.... silnikiem i świetnym modelem.

W między czasie Zbyszek się do niego dorwał i zrobił swoje. ;D

To tak o jakości silników.

:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.