krzysiek w Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Jest jakis posiadacz tego odb ktory by sie podzielil wrazeniami na jego temat?? Czy jest lapszy od rexa?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Ja mam. Po krótce: 1. Obsluguje kanaly 1,2,3,4 i 6. Jak masz 5kanałową aparaturę to masz odbiornik 4kanałowy 2. Krótka antena - przydatne w park flyerach ktore nie ciągną za sobą drutu jak linki holowniczej. Problemów z zasięgiem brak - sprawdzone na Easy Glider i lataniu b. wysoko. 3. Szaleje bez sygnału. Mam inne odbiorniki hiteca - HFS 05 MJ i jeszcze jeden 8kanalowy - one po zaniku sygnalu nic nie robia, zostaja w takiej pozycji jak zostaly. Omawiany natomiast odbiornik zaczyna szaleć serwami i silnikiem (uwaga na śmigło! ). 4. Dwa egzemplarze nie chcialy mi współpracować z regulatorem Dynam 18A. Z innym egzemplarzem tego regulatora działały, jak również z innymi regulatorami. Widocznie pech, przypadek. 5. Co do Hitec VS Rex. Pozwol, ze zacytuje, choc nie w pelni, slowa znajomego na lotnisku ''(...)jakby wygroł w totka to by w Polsce i Czechach wszystkie Rexy wykupil i zakopoł w ziemi(...)''. Ja rexa nie mam wiec sie nie wypowiadam, ale obiegowa opinia o nich jest nienajlepsza. I to by było na tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Mam 2 egzemplarze tego odbiornika i z obydwu jestem zadowolony i moge je szczerze polecic. Co do podpunktu 3 wg Marcina to nie do konca sie zgodze. Moj pierwszy odbiornik oszem mial takie objawy (kupowany tuz po tym, jak wszedl na rynek polski), ale drugi (kupowany okolo 9-10 miesiecy temu) w ogole nie ma takich problemow. Po wylaczeniu nadajnika serwa lekko sie przesuwaja, lecz natychmiast staja, a regulator nie wlaczyl mi sie jeszcze, jak go testowalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 No więc Krzysiek masz pewnie nowszy soft i dlatego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogi23 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Również posiadam ten odbiornik i podobnie jak Boogie jestem zadowolony Problem "trzepotania" serwami został usunięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Mam ten odbiornik z pierwszej serii, więc trzepie serwami oraz kręci silnikiem, gdy aparatura jest wyłączona. Nie stanowi to jednak dla mnie problemu, bo staram się nie latać z wyłączonym nadajnikiem Poza tą, usuniętą w nowej wersji, przypadłością wszystko OK. Znakomity odbiornik do małych modeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekr Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Również i ja posiadam ten odbiornik, jest po przejściach, ale działa przyzwoicie, ma sporyzasięg. Mam w nim problem z 6-tym kanałem, po prostu wyparował, serwo obraca do kńca w jedną stronę. Prawdopodobnie było to przyczyną wpadnięcia samolotu do morza, ale przemycie i wysuszenie uratowało mu życie, tyle, że nadal jest bez 6-tego kanału. W sumie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_w Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Trzeba jeszcze tu dodać, że jak mamy aparature Hiteca ( np. Optic 6 ) to 5 kanał jest do podwozia. Kto w małych modelach ma chowane podwozie ? Tak więc rezygnacja (przez producenta) z tego kanału pozwoliła na zminiejszenie odbiornika i jest fajnie. Mały odbiornik, całkiem spory zasięg, niewygórowana cena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batman Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Używam - polecam. Zalety: 1. Cena 2. Masa 3. Długość anteny (jak wspomnieli koledzy) 4. Wytrzymałość na wstrząsy - kika konkretnych polowań na kreciki w modelu szybowca. 5. Jak mawiał mój Dziadek - Hitec to hitec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayo Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 a jak ten odbiornik spisuje się z kwarcami JETI? Nie ma problemów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogi23 Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Ten odbiornik bez problemu współpracuje z kwarcami Jeti. Sam używam takiego połączenia i jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tosiek_123 Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Posiadam 3 sztuki tego odbiornika, do tej pory nie miałem z nimi problemów. Niestety, dzisiaj podczas latania jeden z nich odmówił współpracy. Po kilku udanych lotach kolejny raz wypuściłem model w powietrze, po minucie lotu nastąpiła utrata kontroli nad modelem, serwa zaczęły żyć swoim życiem, model oczywiście rozbity. Na ziemi okazało się że sfiksował odbiornik. Objawy uszkodzenia: po podłączeniu odbiornika przez około minutę wszystko jest ok, po tym czasie serwa zaczynają wykonywać delikatne ruchy, z każdą chwilą drgania stają się coraz większe aż do momentu gdy serwa kompletnie wariują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 ja go od wczoraj nie lubie mam wrażenie że gubi zasięg dużo wcześniej niż rex5 moja kraksa extrima byłą pośrednio spowodowana tą przypadłością po części z mojej winy nie zwróciłem uwagi na to że antenka schowała się do kadłuba. w związku ztym że potrzebuje 6kanału musżę pomyśleć o czymś innym już mu nie ufam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 No ja bym tego odbiorniczka do EXTRIMa nie wsadził. Sam w sumie piszesz dlaczego: krótka antenka umieszczona w kadłubie jest elegancko maskowana przez dwa węglowe popychacze. Gorzej być nie mogło... HFS-05MS to świetne rozwiązanie, ale do niewielkich modeli albo halowych popierdułek. Od dwóch lat tak go wykorzystuję i nigdy mnie nie zawiódł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 a co masz w swoim extrimie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Hitec Electron 6. Od HFS-05MS aż 2x cięższy ( ), ale to zupełnie inna klasa: 6 kanałów i podwójna przemiana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Hitec Electron 6. a ten elektron 6 będzie współpracował z sanvą 8000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pulo29 Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Też mam ten odbiornik i jestem z niego zadowolony: lekki, mały, fakt też mi serwa i silnik szaleją ale jak wspomniał pan Ładziak nie latam na wylączonym nadajniku. Jedyne co mi troche przeszkadza to ta papierowa "obudowa". Po jakimś tam locie z twardym lądowaniem pamiętam że mi elektronika wyleciała z papierka ale nic sie z nim nie stało . Mimo wszystko polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayo Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 również go posiadam od jakiegoś miesiąca. W małych park-flyerach spisuje się rewelacyjnie. Lekki, bezproblemowy. Jednakże u mnie również występuje zjawisko 'trzepotania serwami" przy braku sygnału, i nie chodzi tutaj o latanie bez włączonej aparatury tylko o utratę zasięgu podczas lotu. Wyobraźcie sobie sytuację, kiedy nagle w locie serwa zaczynają tak szaleć ;] Ciekawie to by musiało wyglądać, jednak skutki byłyby opłakane Tak wiec nigdy nie odważę się go użyć do czegoś innego niż parkflyer, zbyt duże ryzyko utraty modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 a ten elektron 6 będzie współpracował z sanvą 8000 Nie ma pojęcia, mam nadajnik Eclipse 7. A nie myślałeś o jakimś Rexie? Nie mam i nie znam, ale ludziska raczej chwalą... Zresztą, ja Electrona ja też chwalę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.