Pit Opublikowano 28 Lipca 2011 Opublikowano 28 Lipca 2011 Postępując zgodnie z instrukcją str.117 czytam: " W menu [Model] wybrać funkcję [AIL-FLP]." I tu pojawia się problem ponieważ funkcji AIL-FLP nie mam w tym menu. Jeżeli ktoś ustawiał tą funkcję lub może sprawdzić w swojej aparaturze to z góry dziękuję.
marcin133 Opublikowano 28 Lipca 2011 Opublikowano 28 Lipca 2011 Spróbuj "FLAP CON" na drugiej zakładce w menu "MODEL". Niestety szukałem "na ślepo" bez modelu, w monitorze działa. Należy przypisać przełącznik i ustawić wychylenia dla obu serw lotek osobno na każdym ustawieniu przełącznika.
marek_f Opublikowano 30 Lipca 2011 Opublikowano 30 Lipca 2011 ...I tu pojawia się problem ponieważ funkcji AIL-FLP nie mam w tym menu..Aby opcja pojawiła sie w menu trzeba opisując samolot w MDL-TYPE zdeklarować, że mamy klapy. Opcja przeznaczona jest do modeli, które mają klapy sterowane innymi niż lotki serwem/serwami i chcemy je jakoś zmiksować.Jeśli nie masz osobnego napędu klap, to możesz "udawać" że masz i użyć wspomnianej opcji lub przypisać jakiś przełacznik lub boczne pokrętło do nieużywanego kanału i przy pomocy mikserów ogólnych zmieszać go z kanałami lotek.
kamil_rc Opublikowano 31 Lipca 2011 Opublikowano 31 Lipca 2011 A ja znowu jak załączyłem w szybowcu opcje lotek 2 serw to automatycznie mam klapy na suwaku po lewej stronie.
spiderok Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 jak sobie nie poradziles po wypowiedzi kolegi pisz na gg 5413416 to razem ustawimy bo w moim EG tez chce zrobic pozdro
Air Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Ja klapolotki zrobiłem w Easy Fly za pomocą miksera AIL-CAMB, przy czym nie chciał mi (nie wiem czemu) działać z suwakiem (na wykresie widzę, że suwak jeździ po "krzywej" ale serwa nie reagują), a jedynie na jednym z przełączników... Za pomocą tego samego miksera można zrobić spoilerony (jest jakiś odpowiednik tego słowa w j. polskim?)
Rekomendowane odpowiedzi