qczma Opublikowano 28 Lipca 2011 Opublikowano 28 Lipca 2011 Witam Kolegów. Ze względu na to, że mieszkam w Mysłowicach interesuje mnie możliwość korzystania z lotniska Muchowiec w Katowicach. Nie udało mi się znaleźć szczegółowych informacji na temat regulaminu, konieczności uzyskania zgody, konieczności posiadania OC, opłat itd. dla osób chcących tam latać (oczywiście jeżeli w ogóle któraś z wymienionych rzeczy ma zastosowanie). Będę bardzo wdzięczny za udzielenie odpowiedzi oraz informację w jakie dni, godziny zazwyczaj modelarze stają się aktywni Jeśli do tego dowiem się gdzie zostawić auto, w które miejsce się kierować to już będzie pełnia szczęścia. Z góry dziękuję i pozdrawiam
kryniek Opublikowano 29 Lipca 2011 Opublikowano 29 Lipca 2011 Tutaj masz kontakt zadzwoń a napewno dostaniesz wszystkie informacje. http://www.model.aeroklub.katowice.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=46&Itemid=60
SiSon Opublikowano 29 Lipca 2011 Opublikowano 29 Lipca 2011 A jak wychodzi Ci z dojazdem do chorzowa na wezlowiec? Mozesz poszukac ulicy wezlowiec w chorzowie-jest to bardzo blisko lotniska. Tam wystarczy sie tylko ubezpieczyc, zostajesz wolnym strzelcem i przede wszystkim duzo lepsza atmosfera.
daniello Opublikowano 29 Lipca 2011 Opublikowano 29 Lipca 2011 Witam kolegę z mojego miasta. Tak się składa, że ja wraz z kolegami "po fachu" mamy obrane jedno miejsce w Mysłowicach, niedaleko CH Real, więc możemy kiedyś i tam polatać, bo z Muchowcem to wiem że różnie bywa, aczkolwiek jeszcze 2 lata temu wyłącznie tam ćwiczyliśmy jako modelarnia. Pozdrawiam
Artur79 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Jakbyś mógł napisać czego się dowiedziałeś w sprawie Muchowca byłbym zobowiązany, pracuję dosłownie 5 min od tego lotniska i też czasem wolałbym tu polatać. Artur
qczma Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Dowiedziałem się tylko tyle, że należy zostać członkiem Aeroklubu. Opłata za to dla osoby powyżej (bodajże) 23 roku życia wynosi 35zł/miesiąc. Opłatę reguluje się co miesiąc, niezależnie czy w danym miesiącu korzystamy czy nie, więc składka roczna wynosi 420zł. To mi wystarczyło, nie kontaktowałem się już z osobą odpowiedzialną za sekcję modelarską, która jest uchwytna w poniedziałki i środy. Zgodnie z tym co usłyszałem od osoby pod numerem ogólnym dowiedziałbym się więcej od wskazanej Pani, ale jak dla mnie cena jest nieuzasadniona i stwierdziłem (jak sugerowali inni koledzy z forum), że temat Muchowca odpuszczam. Arturze, ja z okna w pracy przy moim biurku widzę samoloty podchodzące do lądowania (dopóki za drzewami nie znikną)
daniello Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Mi na zawodach na lotnisku również Pani bodajże kierownik proponowała zostanie członkiem aeroklubu. I wszystko fajnie, jednak kiedy zaczęła mówić na temat kosztów i to po znizce, na którą się kwalifikuję, grzecznie podziękowałem. Moim zdaniem takie składki są chore.
F2BTOM Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Ja latam na boisku obok kąpieliska Hubertus na pograniczu Mysłowic i Sosnowca Sam koszę i latam co prawda na uwięzi (wykoszony krąg o średnicy ok. 50m). Serdecznie zapraszam - Koszt składka na paliwo do kosiarki :rotfl:
daniello Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Ooo, wiem gdzie to jest, w sumie miejscówka niczego sobie, jednak podobnie jak na lotnisku denerwowałyby mnie wolnobiegające psy, a właściwie ich przemądrzali właściciele, którzy nie zwracają uwagi na nic, bo "piesek musi się wybiegać i poskakać po skrzydłach lezącego na ziemi modelu".
Apathor Opublikowano 4 Grudnia 2014 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Warunki teraz malo zachecajace... a jeszcze dwa tygodnie temu warbird-y ciely powietrze w formacji dwa na jeden Juz prawie mielismy japonca na celownikach ale wrednie zglosil koniec paliwa i mu tym razem odpuscilismy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.