Irek M Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 W jakiś dziwny sposób odmawia mi posłuszeństwa regulator 40/60A - oczywiście dam do przegladu ale tu inna kwestia. Ponieważ jest mi on potrzebny na gwałt pomyślałem czy jesli połączę ze sobą 2 x 20A to będzie taki zestaw działał jak jeden 40A czy to nie jest takie proste? Oczywiście podłączone pod jeden silnik. Mogę spokojnie je lutować czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gites Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Moim zdaniem to tak jakbyś próbował podłączyć zasilanie pod wyjście regulatora. Ja to widzę tak, że jeśli wyjścia regulatorów są połączone to w przypadku różnicy napięć wyjściowych tych dwóch regulatorów, jeden z regulatorów staje się niejako odbiornikiem prądu. Nie jestem pewien czy to jest zdrowe i tak samo nie jestem pewien czy regulatory są zabezpieczone w jakikolwiek sposób przed "zasileniem" ich wyjść. Powiedzmy, że w ramach eksperymentu dałbym się namówić na takie połączenie dwóch regulatorów dla silników szczotkowych. Jednak nie sądzę żeby to był dobry pomysł w przypadku regulatorów dla silników bezszczotkowych (w jaki sposób zapewnisz synchronizację czasową sygnałów/napięć wyjściowych obu regulatorów?). Jak dla mnie to nie mają tu zastosowania zasady obowiązujące podczas łączenia dwóch baterii / ogniw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 (w jaki sposób zapewnisz synchronizację czasową sygnałów/napięć wyjściowych obu regulatorów?). To akurat bardzo proste - jestem wierzący... No dobra dwa identyczne głosy więc muszę szukać innego rozwiazania na gwałt :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gites Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 To akurat bardzo proste - jestem wierzący...Z całym szacunkiem do Ciebie ale zupełnie nie zrozumiałem co miałeś na myśli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Fokker napisał/a: To akurat bardzo proste - jestem wierzący... Z całym szacunkiem do Ciebie ale zupełnie nie zrozumiałem co miałeś na myśli. Przecież to była baaardzo żartobliwa odpowiedź :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 ...jasne Irek, wszyscy to wiemy, ale to bardzo podpada pod pewnego d...nia, który w wyborach prezydenckich, na każde kłopotliwe pytanie odpowiadał: "Jestem katolikiem".... :roll: Ciekawe, dlaczego przerżnął :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Ciekawe, dlaczego przerżnął Może jednak był słabej wiary? :mrgreen: Od 1982 r wierzyłem w coś (kogoś)...niestety po 29 latach nie ma już sensu w to wierzyć :cry: Biorąc pod uwagę taką wiarę chyba bym nie przerżnął wyborów :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Ale bujacie kolegę ...jak to nie można? :wink: Trzeba tylko lutownice , trochę cyny i koszulki termokurczliwe ... przecież kolega pyta Mogę spokojnie je lutować czy nie? Lutuj Irku - nie będziemy przeszkadzać :wink: Odpowiedź wpisałem ironiczną bo poważnie jakoś się robi ostatnio :wink: Mam nadzieję że dzięki wystarczającej ilość :wink: :wink: :wink: przekaz jest już dość jasny. Irek mial nieszczęście :wink: mnie spotkać i wie ze nie gryzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Irek mial nieszczęście mnie spotkać i wie ze nie gryzę O żesz! No w życiu bym Cię o to nie podejrzewał... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi