Marcin K. Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 tak kolega kupił sobie lasera 4 do poduszkowca (do innych modelii zreszta też) no i w poduszkowcu beda dwa regle regle trzeba podłaczyc do odbiornika (jak to zwykle bywa)ale oby dwa mają uklady BEC no i tu moje pytanko czy można podłaczyc oby dwa regle tak zeby sie nie spalił odbiornik albo moze jest jakiś inny sposob :?: wiem ze do apy dostane włacznik BEC ale nie wiem czy jak np wepne miedzy jeden ragiel a odbiornik wlacznik i bedzie w pozycji "OFF" to czy sygnał bedzie szedl do regla od odbiornika kiedy ten bedzie zasilany drugim reglem :roll: :roll:
aniol310 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 tak kolega kupił sobie lasera 4 do poduszkowca (do innych modelii zreszta też) no i w poduszkowcu beda dwa regle regle trzeba podłaczyc do odbiornika (jak to zwykle bywa)ale oby dwa mają uklady BEC no i tu moje pytanko czy można podłaczyc oby dwa regle tak zeby sie nie spalił odbiornik albo moze jest jakiś inny sposob :?: wiem ze do apy dostane włacznik BEC ale nie wiem czy jak np wepne miedzy jeden ragiel a odbiornik wlacznik i bedzie w pozycji "OFF" to czy sygnał bedzie szedl do regla od odbiornika kiedy ten bedzie zasilany drugim reglem :roll: :roll: można podłączyć tylko w jednym trzeba odpiąć "+" i nie będzie w nim działał bec
Marcin K. Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2007 czyli po prostu trzeba wpiać ten włącznik i go wyłaczyć czy moze ten włacznik odcina wszystki kable
aniol310 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 czyli po prostu trzeba wpiać ten włącznik i go wyłaczyćczy moze ten włacznik odcina wszystki kable z tym wyłącznikiem nie zawsze zadziała, więc lepiej kabel wypiąć
hubert_tata Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 dostane włacznik BEC Najpierw musisz ustalić co to za wyłącznik i po co ma być stosowany. Wg mnie wystarczającym rozwiązaniem byłoby zastosowanie wyłącznika głównego zasilania (między pakietem a regulatorami), który i tak jest konieczny, bo te wyłączniki przy regulatorach, czy między regulatorem a odbiornikiem nie odcinają zasilania od regulatora i sporo osób przez zapomnienie rozłączenia zasilania rozładowało w ten sposób akumulatorki do zera. Jeżeli chodzi o wypinanie "+" z wtyczki do odbiornika, to jeżeli mam takie same regulatory (a w samolotach mam zawsze takie same), to ich nie wypinam - wtedy wydajność prądowa układów BEC się zwiększa i niczemu to nie szkodzi. Za słabo sie znam na elektronice, żeby twierdzić, że można tak robić łącząc razem regulatory z różnymi rodzajami BEC, ale sądzę że chyba można. Popraw tytuł
Marcin K. Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Dzięki Jak by coś się działo z tymi urządzeniami to napiszę. Pozdraiwam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.