Marcin K. Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 tak kolega kupił sobie lasera 4 do poduszkowca (do innych modelii zreszta też) no i w poduszkowcu beda dwa regle regle trzeba podłaczyc do odbiornika (jak to zwykle bywa)ale oby dwa mają uklady BEC no i tu moje pytanko czy można podłaczyc oby dwa regle tak zeby sie nie spalił odbiornik albo moze jest jakiś inny sposob :?: wiem ze do apy dostane włacznik BEC ale nie wiem czy jak np wepne miedzy jeden ragiel a odbiornik wlacznik i bedzie w pozycji "OFF" to czy sygnał bedzie szedl do regla od odbiornika kiedy ten bedzie zasilany drugim reglem :roll: :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniol310 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 tak kolega kupił sobie lasera 4 do poduszkowca (do innych modelii zreszta też) no i w poduszkowcu beda dwa regle regle trzeba podłaczyc do odbiornika (jak to zwykle bywa)ale oby dwa mają uklady BEC no i tu moje pytanko czy można podłaczyc oby dwa regle tak zeby sie nie spalił odbiornik albo moze jest jakiś inny sposob :?: wiem ze do apy dostane włacznik BEC ale nie wiem czy jak np wepne miedzy jeden ragiel a odbiornik wlacznik i bedzie w pozycji "OFF" to czy sygnał bedzie szedl do regla od odbiornika kiedy ten bedzie zasilany drugim reglem :roll: :roll: można podłączyć tylko w jednym trzeba odpiąć "+" i nie będzie w nim działał bec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 czyli po prostu trzeba wpiać ten włącznik i go wyłaczyć czy moze ten włacznik odcina wszystki kable Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniol310 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 czyli po prostu trzeba wpiać ten włącznik i go wyłaczyćczy moze ten włacznik odcina wszystki kable z tym wyłącznikiem nie zawsze zadziała, więc lepiej kabel wypiąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 dostane włacznik BEC Najpierw musisz ustalić co to za wyłącznik i po co ma być stosowany. Wg mnie wystarczającym rozwiązaniem byłoby zastosowanie wyłącznika głównego zasilania (między pakietem a regulatorami), który i tak jest konieczny, bo te wyłączniki przy regulatorach, czy między regulatorem a odbiornikiem nie odcinają zasilania od regulatora i sporo osób przez zapomnienie rozłączenia zasilania rozładowało w ten sposób akumulatorki do zera. Jeżeli chodzi o wypinanie "+" z wtyczki do odbiornika, to jeżeli mam takie same regulatory (a w samolotach mam zawsze takie same), to ich nie wypinam - wtedy wydajność prądowa układów BEC się zwiększa i niczemu to nie szkodzi. Za słabo sie znam na elektronice, żeby twierdzić, że można tak robić łącząc razem regulatory z różnymi rodzajami BEC, ale sądzę że chyba można. Popraw tytuł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Dzięki Jak by coś się działo z tymi urządzeniami to napiszę. Pozdraiwam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.