KrzysiekB. Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Nie wiem czy coś takiego już było pokazane i czy inni tego używają, ale ja wpadłem na to sam i chciałbym się z Wami tym pomysłem podzielić Pewnie każdy z nas miał kiedyś problem z "przytulonymi" nadajnikami. Sam przez to mało nie uciąłem sobie palca od pozdrowień. Oczywiście najlepszym na to sposobem jest zakup pulpitu. Alle jeśli nie chcemy pulpitu: wystarczy kawałek rzepu/a (dwie strony) jeden kawałek mocujemy do smyczy (np. za pomocą zszywacza) a drugi do nadajnika (tutaj rzep z drugą stroną klejącą), później jeszcze pasek łączący iiii... I tak oto poradziliśmy sobie z niekorzystnie działającą na nasz nadajnik grawitacją "Nie musicie dziękować, wystarczy mnie wielbić na klęczkach" - Król Julian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 A nie lepsze coś takiego http://www.espritmodel.com/index.asp?PageAction=VIEWPROD&ProdID=12483 - oczywiście to przykład ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Myślę, że idzie o cenę, to z tematu kosztuje jakieś 10zł i jeszcze rzepa zostanie. To z linku jakieś 30zł. PS Na jednej fotce fajny zapaś środków do dezynfekcji. :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 1.5m rzepa u mnie 4.50zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomo24 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zamiast kupować takie wyważenie zrobiłem je sobie sam. Dwa kawałki laminatu skręcone śrubą. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Żona ma takie coś jak twoje z aluminium kupione w HK za ok 15 zł . Wzięliśmy na próbę a potem o drugim zapomniałem. Zrobię więc sobie taki jak twój, tylko z dwóch ładnie zaokrąglonych na rogach płytek + trochę lakieru .Będzie ładniej :mrgreen: Wygodniejsze to od taśmy ,próbowałem.Taśma ustala położenie i nie ma możliwości zmienić go w locie ,a czasem by się przydało np przy długim lataniu szybowcem. Myślę jednak że każdy patent dobry jak go masz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekB. Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 a jak położysz na nadajniku (z tymi płytkami) ręcę to nie ma on tendencji do ponownego przylegania??. Bo mój patent np nie pozwoli, żeby nadajnik (chyba że mocno przypierniczysz) znowu się przykleił, a tu może się zachwiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 a jak położysz na nadajniku (z tymi płytkami) ręcę to nie ma on tendencji do ponownego przylegania??. Nie. I dodatkowo jak chcesz "pomachać" nadajnikiem to z Twoim patentem jest to ciut trudne. Widziałem dużo ( a nawet BARDZO dużo ) nadajników i ten pomysł z przedłużką się sprawdza ( no chyba że pulpit - ale to inna para kaloszy ) ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekB. Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 "pomachać Pomachac ?? a w jakim celu ? być może tak się robi, ja nie wiem, dlateog pytam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Pomachac ?? a w jakim celu ? być może tak się robi, ja nie wiem, dlateog pytam Bo masz wrażenie że tracisz zasięg i chcesz inaczej ustawić nadajnik - na ten przykład ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekB. Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 aaa.. Aa to gwarantuje, że da się z moim patentem pomachać - testowane :roll: ale jednak spróbuje jutro wykonać ten "dystans" i zobaczę z czym mi lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi