Skocz do zawartości

Patent na "przylegający" nadajnik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy coś takiego już było pokazane i czy inni tego używają, ale ja wpadłem na to sam i chciałbym się z Wami tym pomysłem podzielić :)

Pewnie każdy z nas miał kiedyś problem z "przytulonymi" nadajnikami.

Dołączona grafika

Sam przez to mało nie uciąłem sobie palca od pozdrowień. Oczywiście najlepszym na to sposobem jest zakup pulpitu. Alle jeśli nie chcemy pulpitu:

Dołączona grafika

wystarczy kawałek rzepu/a (dwie strony)

jeden kawałek mocujemy do smyczy (np. za pomocą zszywacza) a drugi do nadajnika (tutaj rzep z drugą stroną klejącą), później jeszcze pasek łączący iiii...

Dołączona grafika

I tak oto poradziliśmy sobie z niekorzystnie działającą na nasz nadajnik grawitacją :)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

:)

"Nie musicie dziękować, wystarczy mnie wielbić na klęczkach" - Król Julian

Opublikowano

Myślę, że idzie o cenę, to z tematu kosztuje jakieś 10zł i jeszcze rzepa zostanie.

To z linku jakieś 30zł.

PS Na jednej fotce fajny zapaś środków do dezynfekcji. :devil:

Opublikowano

Żona ma takie coś jak twoje z aluminium kupione w HK za ok 15 zł .

Wzięliśmy na próbę a potem o drugim zapomniałem.

Zrobię więc sobie taki jak twój, tylko z dwóch ładnie zaokrąglonych na rogach płytek + trochę lakieru .Będzie ładniej :mrgreen:

Wygodniejsze to od taśmy ,próbowałem.Taśma ustala położenie i nie ma możliwości zmienić go w locie ,a czasem by się przydało np przy długim lataniu szybowcem.

Myślę jednak że każdy patent dobry jak go masz .

Opublikowano

a jak położysz na nadajniku (z tymi płytkami) ręcę to nie ma on tendencji do ponownego przylegania??. Bo mój patent np nie pozwoli, żeby nadajnik (chyba że mocno przypierniczysz) znowu się przykleił, a tu może się zachwiać :)

Opublikowano

a jak położysz na nadajniku (z tymi płytkami) ręcę to nie ma on tendencji do ponownego przylegania??.

Nie. I dodatkowo jak chcesz "pomachać" nadajnikiem to z Twoim patentem jest to ciut trudne. Widziałem dużo ( a nawet BARDZO dużo ) nadajników i ten pomysł z przedłużką się sprawdza ( no chyba że pulpit - ale to inna para kaloszy ) ...

Opublikowano

Pomachac ?? a w jakim celu ? :)

być może tak się robi, ja nie wiem, dlateog pytam ;)

Bo masz wrażenie że tracisz zasięg i chcesz inaczej ustawić nadajnik - na ten przykład ...

Opublikowano

aaa.. Aa to gwarantuje, że da się z moim patentem pomachać :) - testowane :roll:

ale jednak spróbuje jutro wykonać ten "dystans" i zobaczę z czym mi lepiej ;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.