kylorc Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Właśnie wróciłem z majsterklepki, po za balsą i klejami zakupiłem również :jupi: model, Tiger Moth z Hackera. Model jest przystosowany do napędu gumowego, silnik na gaz co2 i napęd elektryczny z możliwością przeróbki na RC. Trochę danych: nie ma zmianki o wadze gotowego modelu Zestaw jest klasycznym kitem woreczki z żeberkami i zakończeniami skrzydeł Worek z napędem gumowym i prawie całą galanterią Plan skrzydeł: i kadłuba Po koleji będe zamieczczał zdjęcia i relacje z budowy. ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 jaki silnik zastosujesz serw itp ? oczywiscie zycze powodzenia 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariaczi__21 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Model zapowiada sie sympatycznie Przy rozpietosci 600 mm zaladuj tam mikro wyposazenie i na bezwietrzne warumki bedzie fajny park flyer. Obecnie mikro silniki 3f, regle i serwa sa juz w bardzo przyzwoitych cenach, takze mozna takie gumówki smialo na RC przerabiac. Pochwal sie ile zapłaciles, bo na stronie majsterklepka.prv.pl nie widze modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Pochwal sie ile zapłaciles, bo na stronie majsterklepka.prv.pl nie widze modelu. Widaać na 2 zdjęciu ;-) Choć stawiam że to stara cena... bo 122zł za KIT gumówki to bym nie dał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariaczi__21 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Malo dokladnie ogladam zdjecia :oops: Detektywem raczej ne zostane Choć stawiam że to stara cena... bo 122zł za KIT gumówki to bym nie dał.. Ja tez bym tyle nie zapłacil. Widdac co prawda, ze zestaw jest dobrze wykonany, ladnie wygiete elementy z balsy, pociete zebera itp, ale 122 to troche drogo. Mozna by na podstawie tych planow samemu cos wystrugac, ewentualnie nawet narysowac i laserem ciac. Skoro za Cessne placilismy okolo 50 pln, to tu powinno wyjsc duzo taniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Model nawet fajny( ale ta cena) Natomiast jeszcze lepsze są byki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Wyposażenie oczywiście założe mikro (prosze o propozycje) Za model zapłaciłem nie mało 100zł :oops: Wykonałem już statecznik poziomy, z czego zrobic nawiasy :faja: powstała też część kratownicy kadluba i całość razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Hej! W konkurencynym lubelskim sklepie widzialem podobne modele - tylko ze arfy http://rcskorpion.pl/product_info.php?cPath=170_234&products_id=1628 Tam nizej na dole masz cos takiego jak przykladowa konfiguracja - wiec mozesz poklikac i cos wystukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deem Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Natomiast jeszcze lepsze są byki z czego zrobic nawiasy Nacisnąć Shift i klawisze 9 i 0 :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Ja bym zrobił z butelki pet! Ostatnio tak zrobiłem i wyszło całkiem nieźle! Ale poczekaj może, aż się Inni wypowiedzą, bo nie wiem czy w tym modelu się sprawdzi, gdyż takie z zawiasy wychodzą sztywno( bynajmniej taki mi wyszło) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zestaw bardzo ładny, pewnie też dobrze dopracowany, ale 100zł to IMO za dużo :-) Ale cóż, nie można oceniać wartości danego przedmiotu dla danej osoby. KIT'owcy dużo dadzą za swój tartaczek, a jak wiadomo za miłość się płaci ;-) Czekam na ciąg dalszy! :-) Ze sprzętu RC, to polecam REX4MPD dostępny w PerfectHobby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Faktycznie mój ziomal wali byki jak mało kto Cena jak to cena nie zawsze jest co wybrać, akurat takich modeli nie ma na rynku i trudno porównać. Podobnej wielkości Guillowsy kosztują na Allegro od 90zł do 120zł (dwupłaty) i są chyba podobnej jakości, ale części trochę mniej przygotowane. Tak mi się wydaje, bo Guillowsów miałem kilka a ten czeski znam tylko ze zdjęć. Lepsze jest to, że wszystko wycięte i wygięte, akcesoria są identyczne Zawiasy z PETa zdecydowanie za sztywne - tutaj najlepsze byłyby ze starej dyskietki, albo z taśmy samoprzylepnej klejonej już na pokryciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_skot Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Na zawiasy polecam dyskietki. Będą cieniutkie, bardzo elastyczne i estetyczne. Taśma z czasem łapie brud i fatalnie to wygląda nie wspominając, że potrafi się odkleić :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Przepraszam za błędy :oops: , ale jestem strasznie podekscytowany nowym modelem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Przepraszam za błędy :oops: , ale jestem strasznie podekscytowany nowym modelem Podekscytowanie jest całkowicie uzasadnione :devil: . Zaparz sobie ziółek na spokojność, żeby jakiś byk z klawiatury nie przeskoczył Ci do modelu :roll: . Zbyt fikuśny modelik, żebyś przez zbytnie podniecenie miał go sobie przypadkiem skaleczyć. Powodzenia w dalszej budowie 8) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Jak sądzicie robić lotki czy nie :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Jak sądzicie robić lotki czy nie :?: Zależy jak chcesz latać. Raczej akrobacji nie będziesz robił, ale kto wie Tiger Moth GWSa (67cm rozp.) lata bardzo sprawnie bez lotek: www.szabatowski.livenet.pl/hubert/Losio/Atack/filmy/tm_dzialka.wmv Wczoraj Łosio wywijał na dużo mniejszej przestrzeni Zapraszam do siebie (kontakt PW), to zobaczysz ten model (może nawet w akcji). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 No zawiasy powstały ze starej dyskietki Powstały tez dwie częsci płata No i podsumowanie 1 dnia budowy ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariaczi__21 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 NO no, kolego Kylorc, jak utrzymasz takie tempo prac to jeszcze z 2 dni i model zbudowany Ladnie to wszystko narazie wyglada, fajny dwyplat sie szykuje. Czym bedziesz kryl, moze airspan: http://riku.com.pl/produkty/Standard_YELLOW,2612.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 No zawiasy powstały ze starej dyskietki Tylko niestety źle je zrobiłeś :? Taki zawias, czy raczej materiał na zawias, trzeba przeszlifować z jednej i drugiej strony, aż do przeźroczystości! Teraz ten zawias dość łatwo puści... mam nadzieję że nie rozwalisz przez to modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.