Skocz do zawartości

Hitec Flash 5x System

damiano_15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jestem posiadaczem tej oto aparatury i dręczy mnie jeden problem, a mianowicie gdy napięcie w nadajniku spadnie do 9,2V zaczyna on pikać. Czy da się to jakoś przestawić :?: Bo nie ukrywam staje sie to denerwujące, gdy po 3 lotach zaczyna on przypominać o swoim istnieniu :evil:

Opublikowano

Damian nominalne napięcie pakietu to 9,6V a w pełni naładowany sporo więcej :) To że pika to i bardzo dobrze i czas pomyśleć o zmianie pakietu :) Niestety najwyraźniej Twój pakiet jest już w nie najlepszej formie. (jeśli ładowany jest w sposób prawidłowy) dopisz jeszcze co to za pakiet i czym go ładujesz.

Opublikowano

Hej

Marcin ma tutaj 100% racji. Kiedys tez mialem to radio i zachowywalo sie identycznie.

Jesli chcesz dowiedziec sie czegos wiecej na temat kalibracji zasilania w Twoim radiu to zdecydowanie polecam wejscie na ta strone: Flash

Dodatkowe informacje znajdziesz TU

Opublikowano

Pakiet Hitec-a(9,6v 1300mAh) dostałem razem z aparaturą. A ładuje go ładowarką którą również dostałem w zestawie. A może kilka cykli w shark 10 rozładowywanie i ładowanie by pomogło? I dodam ze cały zestaw kupiłem jakieś 2 miesiące temu a używam go od jakiś 2 tygodni.

Opublikowano

Spróbuj pakiet uformować za pomocą dobrej ładowarki - prąd ładowania 1/10C. Będziesz znał choćby stan tegoż akumulatora.Wadliwy pakiet nie przejdzie pomyślnie formowania. Napisz jakie prądy ładowania ma Twoja ładowarka dołączona do zestawu - są różne modele.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.