damiano_15 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Witam! Jestem posiadaczem tej oto aparatury i dręczy mnie jeden problem, a mianowicie gdy napięcie w nadajniku spadnie do 9,2V zaczyna on pikać. Czy da się to jakoś przestawić :?: Bo nie ukrywam staje sie to denerwujące, gdy po 3 lotach zaczyna on przypominać o swoim istnieniu :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Damian nominalne napięcie pakietu to 9,6V a w pełni naładowany sporo więcej To że pika to i bardzo dobrze i czas pomyśleć o zmianie pakietu Niestety najwyraźniej Twój pakiet jest już w nie najlepszej formie. (jeśli ładowany jest w sposób prawidłowy) dopisz jeszcze co to za pakiet i czym go ładujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Hej Marcin ma tutaj 100% racji. Kiedys tez mialem to radio i zachowywalo sie identycznie. Jesli chcesz dowiedziec sie czegos wiecej na temat kalibracji zasilania w Twoim radiu to zdecydowanie polecam wejscie na ta strone: Flash Dodatkowe informacje znajdziesz TU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiano_15 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Pakiet Hitec-a(9,6v 1300mAh) dostałem razem z aparaturą. A ładuje go ładowarką którą również dostałem w zestawie. A może kilka cykli w shark 10 rozładowywanie i ładowanie by pomogło? I dodam ze cały zestaw kupiłem jakieś 2 miesiące temu a używam go od jakiś 2 tygodni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Spróbuj pakiet uformować za pomocą dobrej ładowarki - prąd ładowania 1/10C. Będziesz znał choćby stan tegoż akumulatora.Wadliwy pakiet nie przejdzie pomyślnie formowania. Napisz jakie prądy ładowania ma Twoja ładowarka dołączona do zestawu - są różne modele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiano_15 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Prąd ładowania 80mA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 80mA jest za mały do ładowania takiego pakietu ale przynajmniej nie mogłeś go uszkodzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiano_15 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 czyli teraz jakim prądem mam go ładować?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 ok 0,2A - przedział na szarku chyba jest co 0,1A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.