wojt85 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Witam tak jak w temacie mam apke turnigy wszystko"chyba"ustawione mam ale zastanawia mnie jedno jesli chodzi o sterowanie lotkami tzn.wydaje mi sie ze chyba brakuje mi 1 ustawienia mam mode 3 ustawione "tak mi bylo wygodnej"i teraz pytanie mam reversy porobione jak trzeba mixa jakiego zrobilem to evelon a nie V-tail bo (jak dla mnie)roznica byla taka ze ster gdzie lotki wychylaja sie naprzemiennie byla w EVELON lewa manetka V-TAIL prawa manetka a ze w prawej mam gaz wiec troszke niewyglodnie mi bylo sterowac w prawej manetce rzecz jasna mam ustawione wychylenia jednakowe w gore i w dol ale czy czasem nie brakuje jeszcze czegos??bo gdy skrzydelko bedzie lecialo jednym skrzydlem w dol drugim do gory i zacznie mi opadac dziob to nie mam innego wyjscia jak zakonczyc manewr i podniesc model manetka pociagajac do siebie a gdyby byl ster kierunku to chyba moglbym to skorygowac na bierzaco nie konczac manewru prawda??chyba ze to jest mankamet skrzydel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Witam tak jak w temacie mam apke turnigy wszystko"chyba"ustawione mam ale zastanawia mnie jedno jesli chodzi o sterowanie lotkami tzn.wydaje mi sie ze chyba brakuje mi 1 ustawienia mam mode 3 ustawione "tak mi bylo wygodnej"i teraz pytanie mam reversy porobione jak trzeba mixa jakiego zrobilem to evelon a nie V-tail bo (jak dla mnie)roznica byla taka ze ster gdzie lotki wychylaja sie naprzemiennie byla w EVELON lewa manetka V-TAIL prawa manetka a ze w prawej mam gaz wiec troszke niewyglodnie mi bylo sterowac w prawej manetce rzecz jasna mam ustawione wychylenia jednakowe w gore i w dol ale czy czasem nie brakuje jeszcze czegos??bo gdy skrzydelko bedzie lecialo jednym skrzydlem w dol drugim do gory i zacznie mi opadac dziob to nie mam innego wyjscia jak zakonczyc manewr i podniesc model manetka pociagajac do siebie a gdyby byl ster kierunku to chyba moglbym to skorygowac na bierzaco nie konczac manewru prawda??chyba ze to jest mankamet skrzydel Ło matko... ręce i nogi opadają :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Ło matko... ręce i nogi opadają Zastanawia mnie w jakiej pozycji Irku to czytałeś.... :wink: o okoliczności nie pytam :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Fokker napisał/a: Ło matko... ręce i nogi opadają Zastanawia mnie w jakiej pozycji Irku to czytałeś.... o okoliczności nie pytam Gdy zacząłem czytać to siedziałem ale coś zaczęło opadać a dalej to nie pamiętam... :mrgreen: ale teraz już znowu chodzę :!: i idę upolować co mocniejszego do picia bo jeszcze nie wypiem porannej herbaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1995 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 woj85 najpierw polataj Deltą a potem pisz takie cuś...W Turnigy trzeba tylko ustawić ELEVON i nic więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojt85 Opublikowano 16 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 dobra inaczej chodzilo mi o to ze nim aparature ustawilem mialem na manetce gazu wychylenie tylko jednej lotki a dajac drazek w druga strone wychylala sie lotka druga zawsze do gory w obydwu przypadkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi