tytan12 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Urwałem plusowy przewód w pakiecie LiPo :twisted: została krótka nie pocynowana końcówka,czy tym ustrojstwem z allegro da się to polutować :?: Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Ja lutuję grubą cyną do rur z topnikiem kwasowym i trzyma a tym sawieckim ustrojstewm też da radę bo znajomy używa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Uzywam tego specyfiku od dawna. Działa świetnie. Na Allegro są jeszcze nowsze, ponoć lepsze. Miejsce lutowane powinieneś ladnie oczyścić, posmarować tym płynem, odczekać trochę (nie za krótko) i dobrze nagrzaną lutownicą, lutować, pocierając grotem. Ładnie łapie, ale powinieneś wpierw na czymś poćwiczyć, bo łatwo zrobić przyklejenie cyny, mimo ładnie wyglądającej spoiny. Ważne, by chwilę odczekać po posmarowaniu, bo jeśli nie, to nie będzie trzymało. Ważne, by w cynie nie było kalafonii. Jeśli masz tylko tinol roztop go na kawałku papieru toaletowego lub bibuły-odsączy kalafonię. pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Jeżeli sam przewód się urwał, lutujesz na cyne, bo blaszka jest pocynowana. Ja niektóre pakiety składam sam z pojedyńczych cel, wtedy blaszki aluminiowe lutuje na ten zajzajer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_Max Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Dokładnie jak pisze kolega powyżej, "obierz" ten pakiet z koszulki termokurczliwej (przetnij wzdłuż) i przylutuj cyna na nowo przewód do blaszki. A potem możesz z powrotem owinąć w tą samą koszulkę i dodatkowo okleić trochę taśmą. Oby nie za grubo się pakiet będzie się przegrzewał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Właśnie chodzi mi o pocynowanie blaszki,która urwana została z kablem :twisted: i teraz z ogniwa wystaje jej ok.4mm :devil: ale nie pocynowanej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daan Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 jak nie dasz rady przylutować to zrób konektor na wcisk tylko przydało by się przetestować temperaturowo ale 4 mm to można tam "nacudować" dość sporo (: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi