Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nom :/ Odnośnie konkursu - mam na razie dwa uda - uda się albo się nie uda - oby to drugie :D A i znowu co do łapania srok za ogon - :rotfl: właśnie wymontowałem serva z lamy, a więc szykuje mi się jakiś ciekawy mechanizm albo po prostu kolejna rzutka z EPP sterowana radiem :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Musiałbyś podzwonić po sklepach, jak wiem w abc-rc są już nowe v2, a v1 musiałbyś po mało znanych sklepach podzwonić... Jak nie w poniedziałek jestem w KAtowicach i tam jak dobrze pamiętam znajomy miał/ma Bety, więc mogę popytać :)

Opublikowano

Witam,

Mój aktualny samolot treningowy Wing Dragon Sportster chyba niedługo dożyje swoich dni :( i myślę o Becie 1400 jako nowym trenerku. Właśnie miałem zamawiać model, kiedy natknąłem się na ten wątek i przeczytałem o wersji 2 tego modelu. Możecie mi przybliżyć różnice pomiędzy V1 i V2. Cimek pisał, że V2 trzeba zmieniać / poprawiać. O co chodzi? Coś z tą V2 jest nie tak? :?: ?

Pozdrawiam Paweł

Opublikowano

Zatem napiszę tak, Wersja V1 trzeba poprawić co nieco, jest mój wątek co pisałem , czyli snapy, rurka węglowa która łączy dwa płaty skrzydeł, piasta etc...

W wersji V2 są wszystkie te rzeczy poprawione ALE! Jest dość mniej miejsca w środku , serwa nie są zamocowane po bokach kadłuba, tak że nie przeszkadzają, aczkolwiek są w kadłubie (jeżeli kojarzysz, to tak samo jak w EGP (Easy Glider Pro) nie przeszkadza to zbytnio, aczkolwiek jeżeli chcesz upchać więcej rzeczy do środka, to wtedy troszkę tak... A tak poza tym jeżeli nie szykujesz tego modelu pod FPV, to spokojnie możesz brać Wersję V2. Nic tutaj nie przeszkadza, aż tak!

Pozdrawiam.

Opublikowano

Wielkie dzięki Mateusz :)

Uspokoiłeś mnie nieco :D . Często przyświeca mi zasada, że "Lepsze jest wrogiem dobrego" i trochę się wystraszyłem, że koledzy szukają resztek V1 na rynku zamiast brać V2.

Przy okazji mam do Ciebie jescze dwa pytanka:

1. Czy w nowej wersji Bety również zalecasz wymienić śmigło?

2. Gdzieś, na jakimś forum czytałem (nie mogę niestety znaleźć źródła), że standardowa Beta 1400 z pakietem 1300 mAh jest ciut zbyt lekka i autor zalecał wsadzać od razu 2200 mAh - dłuższe loty i model lekko dociążony podobno bardziej stabilny. Co o tym myślisz?

Co do FPV, to w przyszłości (raczej daleszej, jak budżet na zabawki podreperuję po zakupie Bety :lol: ) myślę jedynie o jakiejś małej kamerce montowanej np. pod skrzydło (np. coś takiego http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p5083,kamera-flycamone-hd-720p-mars-fchd51-acme ).

Pozdrawiam Paweł

Opublikowano

A więc już odpowiadam na Twe dość ważne jak mniemam dla Ciebie pytania:

Ad 1. Wiesz co, tak na prawdę z nową Betą miałem nic wspólnego (V2) ale znajomy miał na lotnisku i niby jest 6x4~ dokładnie CI nie powiem, aczkolwiek możesz kupić 6x5.5 i wtedy cały zapas silnika wykorzystasz... (Pamiętaj tylko aby piastę śmigła gdy będziesz już miał Bete przykleić ,bądź bardzo mocno dokręcić)

Ad 2. Owszem standardowa Beta lata/ła na pakiecie 1300 tak jest w full zestawie, dlatego na przodzie kadłuba (w środku) jest wklejony odważnik... Lecz gdy odważnik odkleisz możesz z powodzeniem wsadzić pakiet 3s 2200~ i wtedy taki lot Betą przy odrobinie szczęścia możesz dość długo polatać (mój wynik przy dość fajnych warunkach na owym pakiecie 56 min.)

Czy bardziej stabilny? Ten model sam w sobie jest stabilny, lecz no trzeba trochę uwagi w trakcie budowanie Bety zwrócić, sprawdzić wszystko czy jest dobrze wykonane etc.

Gdybyś miał jakieś pytania, pisz śmialo odpowiem :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.