pietka Opublikowano 4 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Witam Kolegów. Proszę o podpowiedź w nast. sprawie. Posiadam Model Cataliny z HK http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=17382 Fabrycznie dostarczone regulatory nie chcą współpracować z odbiornikiem Optima 6 Hitec. Niestety nie wiem jakiego typu i producenta są te regle, ponieważ nie było na nich żadnych nalepek. Nie mam również możliwości zaprogramowania tych regli z tego powodu. Regulatory są podłączone równolegle do zasilania, a przewody sterujące połączone kabelkiem Y, silniki mają podłączenia takie aby miały przeciwbieżne obroty. Po włączeniu zasilania i zbindowaniu się odbiornika z aurorą, regulatory wydaja dźwięki takie ja przy braku odbiornika. Po podłączeniu testera serw, regle działają prawidłowo, silniki startują bez problemu Odbiornik jest sprawny, konfiguracja modelu w nadajniku prawidłowa. Po podłączeniu do niego innego regulatora i silnika wszystko działa. Sprawdziłem działanie całego układu na apce 35MHz, działa prawidłowo Podobny przypadek miałem z regulatorem 50 A od napędu EDF również zakupionego w HK Czy ktoś miał już podobne doświadczenia? proszę o jakieś sugestie .... Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 4 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Trymer gazu na zero (tzn max w dół) i ustaw zakres wychylen na kanale gazu na 150% czy ile tam max jest w Hitec. Moze pomoze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 4 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 OK. spróbuję tak zrobić, może drgnie.No, i dowiedziałem się, że regielki są z firmy Guan-li. Czyli total China. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi