soltys777 Opublikowano 7 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Witam, Właśnie uczę się latać na Wing Dragonie Sportster 2.4GHz. Model do tego celu doskonały. Praktycznie niezniszczalny. Chciałbym poćwiczyć trochę na symulatorze. Mam legalnego RF G5.5 i spędziłem dużo czasu na poszukiwaniu tego modelu w Internecie. Jedyne co znalazłem podobne do WDS to to: http://knifeedge.com/forums/downloads.php?do=file&id=13966 z wyglądu nawet przypoma Winga ale tylko z wyglądu. Wiem, że istnieje definicja tego modelu dla RF (nawet na YouTube można zobać symylację Winga na RF), niestety nigdzie nie mogę jej namierzyć. Jeżli jest ktoś kto wie cokolwiek o poszukiwanej definicji bardzo proszę o info Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 7 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 zerknij tutaj http://www.knifeedge.com/forums/showthread.php?t=19730 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys777 Opublikowano 7 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Dzięki Rafał, Nie trafiłem wcześniej na to źródło. Wciągnąłem sobie Dragona 4 ze wskazanego przez Ciebie wątku. Niestety nie jest to Sportster, ale prawie to samo. Polatałem chwilę w RF i pilotuje się nawet podobnie jak w realu. Będę szukał dalej Sportstera a tymczasem polatam sobie czwórką. Przy okazji tu jest link do YouTuba gdzie ktoś się chwali symulacją Sportstera w RF Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 W moim odczuciu Sportster jest również całkiem dobrze odwzorowany w FMS-ie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys777 Opublikowano 8 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Tak, to prawda. Może ciut zbyt mało dynamiczna jest definicja dla FMS-a, ale faktycznie bardzo przyjemnie się lata. Gdyby nie to, nawet legendarna niezniszczalność tego modelu nie uchroniłaby mnie przed skasowaniem go . Swoją drogą, ze zdobyciem tej definicji też miałem problem. Art-Tech przestał dołączać płytkę z symulatorem i definicjami do modelów. Dla wersji 2.4GHz w pudełku nie ma już płytki . Napisałem do tego człoswieka z youtube, może podeśle mi swoje definjce. To chyba również fan Wing Dragona Sportstera . Ciekawe dlaczego w Polsce tak trudno teraz kupić ten model (lub jego podrasowaną wersję V2) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 No coś ty ja go kupiłem tej wiosny bez problemów, właśnie 2,4GHz. Miałem płytkę fms i model sportstera, a ostatnio znalazłem też wiele dodatkowych modeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys777 Opublikowano 8 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Ja swojego kupiłem w lipcu na Allegro. Na moje pytanie o płytkę, sprzedający stwierdził, że producent już nie dołącza symulatora. Myślałem, że koleś kręci, napisałem więc w tej sprawie bezpośrenio do Art-Tech. Potwierdzili mi, że to prawda i podesłali nawet jakieś pliki z modelem, które niestety nie zadziałały . Swój model pobrałem stąd: http://www.chinaemall.biz/Software/FMS/FMS/Model/wingdragonsp/ Czy mógłbyś sprawdzić, czy to ta sama definicja, która była dołączana przez producenta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Mam tą definicję. Również spotkałem się, z sytuacją, że niektóre modele nie działają. Myślę, że to zależy od wersji FMS. Ja ma wersję 2.0 Beta 7. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys777 Opublikowano 8 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Moja wersja to 2.0 Alpha 8.5 i ta definicja działa mi bardzo dobrze. Swoją drogą może ktoś, kiedyś napisze jakieś oprogramowanie do automatycznej konwersji definicji FMS na RealFlight. Clear View ma podobno możliwość importu plików FMS. Ponieważ z zawodu jestem informatykiem / programistą myślałem :idea: żeby w wolnym czasie zabrać się za ten temat. Brakuje mi jednak na razie merytorycznej wiedzy z zakresu lotnictwa i aerodynamiki lotu żeby podołać takiemu zadaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi