madrian Opublikowano 7 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Sprawiłem sobie TurboCada 15 Deluxe - oryginał oczywiście, legalny itd. Dziś dotarła płytka z programem, z dalekiego Londka Zdroju... :wink: Program zainstalowany i aktywowany. Chodzi, gra i buczy. Mam jednak kilka pytań do osób mających doświadczenie z tym programem. 1 - Jak zmienić jednostki na metryczne? Szukałem po opcjach, nie znalazłem. Gdzie mogą to zrobić? 2 - Czy zna ktoś jakieś poradniki PL na temat TC, lub książki do kupienia? Niby jest manual na płycie, ale z moim angielskim nie jest aż tak różowo, żeby mi w czymś pomógł. Najchętniej bym widział jakąś książkę z opisem programu i podstawowymi operacjami, typu "Tutorial for Dummies" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Wchodzisz w OPTIONS>>> DRAWING SETUP>>>> SPACE UNITS i ustawiasz na mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 7 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Jeśli chodzi o TurboCad-a to pomęcz Sławka (slawekmod), on w tym chyba jest najlepszy. I z tego co wiem pisał jakieś poradniki. Nie wiem czy mi wolno, ale masz link . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Sprawiłem sobie TurboCada 15 Deluxe - oryginał oczywiście, legalny itd.Noooo i bardzo dobrze. Też sprawiłem sobie ten program i baaardzo chętnie skorzystam z wiedzy i doświadczenia Sławka, jako że zielony jestem w tym temacie jak trawka na wiosnę :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Damy radę, TC nie jest taki trudny. Dość ciężko jest jedynie zrobić bryłę 3D typu maska silnika ale pewnie i to da się zrobić a trudność wynika bardziej z niewiedzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Sprawiłem sobie TurboCada 15 Deluxe - oryginał oczywiście, legalny itd.Noooo i bardzo dobrze. Też sprawiłem sobie ten program i baaardzo chętnie skorzystam z wiedzy i doświadczenia Sławka, jako że zielony jestem w tym temacie jak trawka na wiosnę :wink:No to jest nas już trzech ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Też mam legala Tak na marginesie, wczoraj w Warszawie na Woronicza około 14.45 jechałem za czarną Zafirą (chyba zafirą) a w środku był model -fun elektryczny. Ciekawe czy to ktoś z forum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 9 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Ja nie... Ja mam granatową Vectrę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi