snikers9077 Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Witam Chciał bym zbudować mój pierwszy model samolotu (trenerka) posiadam już części Silnik : EMAX GT2815/06 Regulator HobbyKing HK-SSH50A BEC 50-65A Aparatura : RadioLink 4TEU 4 kanałowy nadajnik i 6 kanałowy odbiornik Serwa to trzeba kupić jakie ? Pakiet : Turningy 3S (11.1V) 2200 mAh 20-30C No i oczywiście pytanie co polecacie na ten sprzęt! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 http://pfmrc.eu/viewforum.php?f=54 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loop Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Betę 1400, ale nie zapomnij wzmocnić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 ToTo RWD ,Piper mozliwosci jest wiele ale zerknij w link co ci podesłalrobertus serwa wez np.HXT 9g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snikers9077 Opublikowano 9 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 tylko że beta 1400 waży 600-700 gramów a mój silnik ma dużo mocy ok 500W nie za dużo na tak lekki model ?? A macie może gdzieś jakieś plany tego samolotu bo chce zrobić go sam ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loop Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Moja beta dobrze latała dopiero jak dużo ważyła ~1300g Wiec się nie wzdrygaj :-) Plany? Pianka kosztuje ~250 i to z silnikiem. Mozna kupić sam kadłub, same stateczniki ogona i same skrzydła. Wpisz Beta na abc-rc.pl Jak chcesz budować od zera, to może zagi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Loop, nie wprowadzaj w błąd... Patryku, Beta 1400 jak byś chciał ,to kup kita... Do tego 4x 9g serwa , silnik możesz zostawić, ten silnik co jest w oryginale w zupełności wystarcza Tylko jedynie co trzeba wymienić smigło na 6x5... Ale jak dobrze pamiętam w nowej będzie jest teraz dodawane śmigło 6x4, więc spokojnie starczy Wracając do Sebastiana, 1300g? Moja beta ważyła okolo 600G i miała takiego kopa, że szok... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loop Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 No moja beta w stocku też miała kopa, ale była tak podatna na wiatr że robił z nią co chciał i się wisiało w miejscu lub leciała do tyłu Dlatego zwiększenie masy pozwolila na swietne loty w sporym wietrze i to dopiero byla jazda :twisted: Nurkowanie zawsze dawalo sporo adrenaliny hyhy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snikers9077 Opublikowano 9 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 A może jakieś Toto -0 czy coś ja chcę sam zrobić nie kupować czy ten silnik będzie ok do np Toto-0 czy innych ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 A może jakieś Toto -0 czy coś ja chcę sam zrobić nie kupować czy ten silnik będzie ok do np Toto-0 czy innych ?? Do innych - tak. Błąd jaki popełniłeś to kupno wyposażenia a potem dobór modelu. To jakbyś kupił paliwo i do niego dobierał samochód. :wink: Robi się dokładnie na odwrót. Do trenerka wystarczy spokojnie silniczek 100W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam G. Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Jeśli chcesz Tota, to z takim wyposażeniem śmiało możesz porywać się na większe modele np: Toto-1, Toto-2 lub Toto-7. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 poszukaj w necie planów wiekszych trenerków lub powieksz plany tota i bedziesz miał model pod twoje wyposażenie i wiekszy model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti61 Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Niestety ty sam o tym decyduj. My nie wiemy jakie jest Twoje doświadczenie. A tak na boku, jeżeli to ma być pierwsze latadło, zbuduj sobie na początek małą jaskółeczkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi