kaczma2 Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Nie wiem jakie masz plany bo na moim planie bomy mają 110 i 140mm czyli nie wystają poza 305 mm. Czemu dałeś jedno serwo za drugim a nie obok siebie na róznej wysokości aby ramiona nie przeszkadzały sobie. Możesz zrobić żagiel tak jak ma Cobra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msegen Opublikowano 27 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Witam. Bomy zostały przycięte. Rozmieszczenie serw pewnie ulegnie jeszcze zmianie, serwo płewy steru zostało na razie orientacyjnie przymocowane. Jednak zostanę w tym modelu , przy takim omasztowaniu. Jakoś tak, pasuje mi ten maszt do nazwy modelu hehe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Rozmieszczenie serw nie wpływa na przechyły bo koryguje to balast. Zastosowałem ramię serwa z drutu wg. Bug 3 Wydaje się dobrym rozwiązaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piternow Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Witam. Dawno mnie na forum nie było, a w ty czasie na koniec roku pojawiły się u nas 2 łódeczki Papaja. Konstrukcje zostały trochę zmienione i po pierwszych próbach za większej wodzie będą wymagały zmiany. Niestety czeka mnie "wypruwanie" mieczy i przesuniecie ich do przodu - modele lubią nurkować przy większym wietrze. Waga wyszła mi mniejsza niż w planach mimo użycia dodatkowo fornirów z drzew egzotycznych "dla bajeru". Maszty maja wymiary: 45cm przedni bom 12 tył 14, a drugi odpowiednio 37cm,13cm i 17,5cm( teoretycznie na większy wiatr" Tutaj są fotki z pierwszych faz budowy: http://suchacz.com.pl/plywajace.html Footy to moja pierwsza styczność z modelarstwem szkutniczym. W tym roku planuje organizację pierwszych zawodów footy i może towarzysko RG65 na Zalewie Wiślanym, a zapasowo staw niedaleko (jak za duża fala będzie). Mam nadzieję, że trochę chętnych się znajdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piternow Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Moja pomyłka oczywiście do tyłu. Zmieniłem rozmieszczenie elektroniki i wyszła mi lżejsza niż z planów - a wiadomo elektronika z tyłu i dlatego złe wyważenie teraz. Mini li-po + BEC są jednak o połowę lżejsze niż 4 paluszki...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi