pauletto007 Opublikowano 17 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 Cześć. Dziś miałem ostrą walkę z elektroniką w modelu - wszystko przez głupiejący regulator i szukając wyjścia przywróciłem fabryczne ustawienia nadajnika. Nadajnik w FMSie przestał działać. Ponownie zainstalowałem PPJoy, SmartPropoPlus. Próbowałem kilku różnych kombinacji ustawień liczby kanałów w PPJoy, ale dalej nie ma reakcji na monitorze po wychyleniach drążków. Zrobiłem MIX1 lotek wg ustawień: MIX 1 : ACT MASTER: AIL SLAVE: AUX OFFSET: 000 UPRATE: 100 DNRATE: 100 SW: ON Po zainstalowaniu PPJoy-a mam takie ustawienia jak poniżej: Ustawienia SmartPropoPlus for FMS: Smart jest cały czas ukryty HIDE a nie wyłączony. Z resztą co do ustawień Smart-a jestem pewny, że są OK. Dodatkowo wchodząc w kalibracje joysticka w Panelu Sterowania (mam Windows XP) kursos nic nie reaguje na wychylenia drążków. Wszytskie tematy na forum odn. ustawienia PPJHoy juz przejrzałem, ustawiałem u siebie a efektu brak :? Macie pomysł jak to skonfigurować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Co widzisz w rejestratorze dźwięku? Powinno coś się dziać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vowthyn Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Podłącz kabel do wejścia Line-in na karcie dźwiękowej, a nie do wejścia mikrofonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pauletto007 Opublikowano 21 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Podłącz kabel do wejścia Line-in na karcie dźwiękowej, a nie do wejścia mikrofonu.Nic nie dało. Nie umiem sobie z tym poradzić. Chyba trzeba przeinstalować system i dopiero ponownie instalowac i konfigurować. Zainstalowałem też AeroFly Professional deLuxe ale też mi program nie wykrywa interface USB. Ale tak to jest z tanimi aparaturami - tanie mięso psy jedzą :? . z jakąś Futabą czy innym markowym sprzętem pewnie większych problemów nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeszekJ Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Słychać ten "jazgot" z wejścia audio do którego podłączyłeś aparaturę (na głośnikach lub słuchawkach), czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pauletto007 Opublikowano 21 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Słychać ten "jazgot" z wejścia audio do którego podłączyłeś aparaturę (na głośnikach lub słuchawkach), czy nie?Nic takiego nie słyszę. Gniazdo mikrofonu i słuchawkowe są sprawne na bank. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeszekJ Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 No to jak ma działać skoro sygnał PPM/PCM nie dociera do komputera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pauletto007 Opublikowano 21 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 No to jak ma działać skoro sygnał PPM/PCM nie dociera do komputera?Aparatura jest widziana w PPJoy i w Panelu sterowania jako kontroler gier i nawet zaczęła dziś się odzywać w FMS ale drążek gazu jest zamieniony z wysokością. Walczyłem trochę i pozamieniałem to tak, że podczas kalibracji w Panelu sterowania jest już ok. Odpalam FMS i FMS widzi ruchy drążków w jakichś dziwnych kierunkach niezgodnych z tym co skalibrowałem w PPJoy. Pokasowałem nawet z rejestrów pozostałości po Smartpropoplus i zainstalowałem go jeszcze raz ale nie pomogło. I teraz już żadnej logiki w tym nie widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 W fms kalibrujesz i przydzielasz kanały ponownie. Jest też revers i exp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pauletto007 Opublikowano 24 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 W fms kalibrujesz i przydzielasz kanały ponownie. Jest też revers i exp.Pomogło, wszystko gra!! Wystarczyło tylko skalibrować w FMS tak jak napisałeś.Wielkie dzięki za pomoc:-) a teraz tylko trenować odruchy i w powietrze z Kastorem!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 anie mięso psy jedzą :? . z jakąś Futabą czy innym markowym sprzętem pewnie większych problemów nie ma. Skonfigurować trzeba każdą aparaturę, sama za ciebie tego nie zrobi ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi