Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wczoraj dostałem paczkę z kopia Bety 1400 czyli Bixlerem.Zanim wykonam mój 1 lot w życiu muszę kupić:

*pręt węglowy

*magnesy neodymowe

*kleje

*taśmę do zabezpieczenia kadłuba

No i teraz przechodzę do sedna:

Zamawiać będę ze sklepu abc-rc.pl

1.Jaki pręt zamówić ? Ile mm itd.

2.Jakie magnesy i ile?

3. Dziś kupiłem taśmę zbrojeniową , ale podobno szybko się rwie , dlatego też jaką taśmę mi polecacie , od razu najlepiej też z abc-rc

4.CO do kleju to zamówię UHU por i chyba CA 'średni'

5.Nie wiem czy wymieniłem wszystko co jest potrzebne do 1 lotu. Proszę o pomoc , ponieważ nie wiem co jeszcze jest potrzebne , a chce kupić wszystko na raz żeby nie płacić 2x za przesyłkę.

Byłbym wdzięczny za podanie linków do produktów.

Najlepiej jak wypowiedzą sie ludzie , którzy mają/mieli Bete/Bixlera , ponieważ chcę dobrze przygotować samolocik na całodzienne krety :rotfl:

Z góry dziękuje i czekam na kosztorys :P Za rzetelną pomoc dam "pomógł" :)

Opublikowano

1. Pręt najlepiej 8mm~ ścianki jak najgrubsze

2.Magnesy? wystarczy jak pręt będzie ciasno wchodził ,to magnesy nie będą w ogole potrzebne :) Ale jeżeli się uparłeś, to z starych dysków twardych były by idealne (2szt.)

3.Taśma zbrojeniowa (Patex) 10mb za 13zł~ bądź tą co ma Mirek w sklepie :)

Taśmę nakleić najlepiej na spód modelu, na natarcie, i dobrze dzióbek.

http://abc-rc.pl/p/14/2128/rurka-weglowa-8-0-6-0-mm--rurki-materialy-konstrukcyjne.html

http://abc-rc.pl/p/8/2036/tasma-szklana-z-klejem-30mm-25mb-inne-materialy-konstrukcyjne.html

Opublikowano

Najgorsze , że pręty można tylko przesyłką DHL za 19 zł...

teraz pytanie czy ten pręt 8 mm wejdzie w dziurę w Bixlerze... Jeśli jesteś przekonany , że magnesy niepotrzebne to dam spokój. Tak więc czy kleje , taśmę , i ten pręt zamówić może z innej strony , bo przesyłka droga :F Dziś kupiłem taką taśmę za 15 zł :

Dołączona grafika

Jak nie ma innej opcji wysyłki to już chyba bym wzioł i tąDHL bo mi zależy na czasie (czekam na swój 1 lot :rotfl: )

Opublikowano

Cześć Ponownie!

Co do pręta, wejdzie, tylko trzeba delikatnie centymetr po centymetrze "powiększyć" dziurę tym prętem, nie szybko, tylko delikatnie z wyczuciem :)

Weź sobie jeszcze ze sklepu CA (rzadki) + przyśpieszacz"Joker" pręt, taśmę (przyda się ,jest przezroczysta, a tą co kupiłeś, to możesz dać na brzuszek. Jakieś pręty ,dzwigienki do tego, tak aby przesyłka nie była skromna :)

Opublikowano

Cześć!

Sam planuję zakup Bety 1400, więc podepnę się pod ten temat.

Czy taki pręt węglowy da się kupić w jakimś sklepie budowlanym (akurat mam Leroy'a 2 kilometry od domu), czy to jest czysto modelarski artykuł?

Pozdro!

Opublikowano

Pręt najlepiej 8mm~ ścianki jak najgrubsze

Myslalem, ze w precie nie ma scianki. hmm...no ale coz.

Wez typowa rurke 8/6mm i bedziesz mial spokoj :)

Co do modelu. Jesli masz cala elektronike to dokup sobie jeszcze smiglo APC 6x3- ale uwazaj, jest bardzo ostre!

A modelu nie wzmacniaj za bardzo- przyklej mu na dole ta tasme i nic wiecej nie rob!

Pocwicz troche na symulatorze i popros kogos o pomoc- w swojej okolicy masz paru modelarzy.

Opublikowano

Cześć!

Sam planuję zakup Bety 1400, więc podepnę się pod ten temat.

Czy taki pręt węglowy da się kupić w jakimś sklepie budowlanym (akurat mam Leroy'a 2 kilometry od domu), czy to jest czysto modelarski artykuł?

Pozdro!

Wiesz co, niestety nie kupisz takich rzeczytam, jedynie aluminiowe, lecz one nie zdadzą egzaminu...

Erapim

Napiszę w Tym temacie co zakupić :)

Śmigło 6x4E

Pręt 8x4mm

Taśma

Taki zestawik przyda się :)

CA

Przyśpieszacz do CA

Ca +Przyśpieszacz jest dobry jak latasz i potrzebujesz jakąś bzdete naprawić.

Boogie

Natarcie ,brzuszek jak i przód na prawdę opłaca się taśmą "oblepić" Delikatne zachaczenie o krzaczek i natarcie juz nie wygląda za bardzo fajnie.... A tak to się po prostu odbije :)

[/code][/u]

To śmigło które podałeś ,niestety nie zda egzaminu, ponieważ silnik który jest Bixlerze jest (bardzo) wysokoobrotowym silnikiem, a więc to śmigło prędzej się rozleci niż da jakiś wynik. A kolega szuka w sklepie Abc-rc i chciałby tam kupić wszystko :)

Opublikowano

Napiszę w Tym temacie co zakupić :)

Śmigło 6x4E

Pręt 8x4mm

Taśma

Taki zestawik przyda się :)

CA

Przyśpieszacz do CA

Ca +Przyśpieszacz jest dobry jak latasz i potrzebujesz jakąś bzdete naprawić.

Wszystko zamówione. Myślę ze jutro po południu dostane to jeszcze sobie polatam.

Dziękuje i oczywiście obiecane "pomógł" dla kolegi Mateusza :lol:

• 1 rok później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

W swoim bixlerze z modyfikacji, które osobiście zastosowałem, mogę polecić :

- zmiana pręta na 8mm (dokładniej to wkleiłem fabryczny pręt 6mm w zakupiony większy 8mm, w myśl zasady że ciężej złamać pęczek zapałek niż jedna grubszą)

- montaż magnesów neodym w skrzydłach aby się nie rozsuwały , u siebie dałem po dwa jeden na początku drugi w połowie za prętem węglowym

- montaż pręta 3mm w spodniej części kadłuba

- oklejenie taśmą dziobu, spodu modelu, oraz krawędzi natarcia skrzydeł

- żyroskop na ster kierunku

- odcięcie krawędzi sterowych i zamontowanie cywilizowanych zawiasów oraz dźwigni , na lotkach i SK oraz SW

Na obecnym etapie zastanawiam się nad zmiana konfiguracji aparatury do tego modelu, gdyż jak na razie latałem w trybie acro z lotkami na kablu Y, zastanawiam się jednak nad zmiana na tryb glider, rozdzieleniem lotek na dwa kanały i do miksowanie klap i hamulca. Czy dobrze kombinuje że ze względu na profil płata w przypadku tego modelu powinno się zróżnicować wychylenie lotek?

wyposażenie.:

regulator emax 35A

silnik stock

śmigło APC 6x4

serwa stock

odbiornik :HK-T6A-V2

pakiet rhino 1550 / 1750 25C

na dziobie HD Wing Camera 1280x720p

Turnigy 9x + pakiet 2620mAh

Konstruktywna krytyka jak zawsze mile widziana.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Swojego starego Bixlera już rzuciłem w kąt, ale mam bete 1400 v2. Stąd pytanie.

Znacie jakieś sposoby zamontowania małej kamerki na modelu ? Jest to dokładnie taka kamera: http://hobbyking.com/hobbyking/store/__13983__Turnigy_highrate_30FPS_Ultra_small_Digital_Camera_without_memory_card_.html?strSearch=camera

Posiadam do niej wszystkie akcesoria. Muszę jeszcze wspomnieć, że moja "kabinka" jest wycięta pod FPV tzn ma wycięte prawie całe wnętrze i zostaje tylko taki kwadratowy kształt i na to jest przyklejona balsa.

Coś w tym stylu:

System-montazu-FPV-do-samolotu-Bixler-Pioneer-Beta-Sky-Surfer.9173.jpg

Macie jakieś pomysły ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.