Jedrula Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Jak w temacie nie mogłem się doczekać testu modelu, więc zaryzykowałem i kupiłem. Cena sklepowa ok 50zł. Modelik fajny, ale wad tez kilka ma: materiał rodowodowe styro jak w opakowaniach np. telewizorów,sporo nadlewów, mocowanie SW powoduje ze ciężko ustawić poprawny kąt lata przy każdym ruchu modelem. Trochę danych co chcę włożyć Silnik: HobbyKing Donkey 1500kv Regiel: Turnigy 12A Serwa 2xTG9 Pakiet: Rihno 610mah3s Odbiornik: Corna 4ch na 35mhz lub FrSky4ch Budowa idzie łatwo choć Fox od MPX był przyjemniejszym materiałem. Najbardziej boje się że z tym wyposażeniem wyjdzie mało lotna gazeta, ale zobaczymy w praniu. Takie jedno foto na szybko. Soy za jakość ale robione phonem i po ciemku. :oops: Uploaded with ImageShack.us CDN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Jak w temacie nie mogłem się doczekać testu modelu, więc zaryzykowałem i kupiłem. No coś P. Mirek nie ma szczęścia do testerów Twin Copter i Flying Eagle czekają na test cały czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Wydawało mi się, że rzutka to coś bez silnika i sterowania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Hmm... Pisałem w temacie, że nie mam jak wrzucić fotorelacji ,dlatego bo komputer jest w serwisie, wszystkie zdjęcia zostaly własnie w nim... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 1 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 No i poleciało, lata powiedzmy wyśmienicie dla początkujących idealny model, spokojny, lata sam i co ważne nie drogi. Jak niema wiatru to lata idealnie, choć z wiatrem do 7m/s też jest zabawa. Wyposażenie idealne starty pionowo na tym silniku ze śmigłem 8/3,5, pakietu starcza na jakieś 20min lotu. Zdjęć niestety nie bedzie bo jako ze latanie gazetą dla mnie za nudne, założyłem fpv i troszkę z wagą przesadziłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan11 Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 Jedrula, Czy mógł byś napisać coś więcej w jaki sposób przerobiłeś tego rzutka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 3 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 No to tak. Silnik Uciąłem część nosa i przykleiłem wręgę z balsy 4mm, do której przykręciłem silnik. Skłon i wykłon po jednej podkładce m4. Parę cm za silnikiem z boku wycięty otwór na regiel. Serwa 2 na ogonie do wysokości i kierunku. Ster kierunku z balsy 5mm na 2 zawiasach ze sztyftem, ster wysokości: statecznik obciąłem na prosto dorobiłem lotkę z basy 5mm i dałem na 3 zawiasach ze sztyftem. Napęd poprowadziłem przez bowden giętki. Pakiet tak jak dało wyważenie. Nie wyważałem na 1/3 czy podobnie tylko rozmieściłem sprzęt i rzuciłem model poleciał prosto lotem ślizgowym czyli wszystko ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi