Skocz do zawartości

Spot promujący ekologię

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fajne, niby z pierwszego linku można sobie pomysleć, jakiś bzdurny filmik, a na drugim jednak widać, że i taki bzdurny filmik wymaga czasu, sprzętu, zapału i ludzi, żeby powstał.

Opublikowano

Bardzo długooo trzeba czekać aż się otworzy.

A co do żywności ekologicznej to jeszcze parę lat temu każdy polski rolnik mógł powiedzieć, że uprawia ekologicznie.

Mając parę lat, w drodze do szkoły gdy zgłodniałem to zjadałem szczaw i napiłem się wody z rowu melioracyjnego, gdzie można było zobaczyć cierniki a nawet raki. To była ekologia. Kury chodziły po trawie a krowy po łące. Później zaczęto jednak myśleć o zwiększaniu plonów i zysku.

Moim zdaniem, teraz na haśle "eko" również się zarabia. A czy ta nowoczesna żywność ekologiczna jest równie ekologiczna jak ta sprzed 20 lat?...

Opublikowano

zjadałem szczaw

spoko

i napiłem się wody z rowu melioracyjnego

a to już hardcore...nawozów rolnicy zawsze używali nieumiejętnie...plus spływające do rowów pozostałości po trzodzie wypasanej na zmeliorowanych łąkach :-)
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.