marcin133 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Oficjalnie wszystkie SR-71 przeszły na emeryturę ale na amerykańskich stronach czytałem że nadal wykonują loty . A nie chodziło przypadkiem o loty wykonywane dla NASA? Takie loty po wycofaniu ze służby odbywały się. Po coś im to potrzebne, zresztą jak oni użytkowali takie samoloty jak Valkyrie czy Tu-144 to mnie to nie dziwi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof21 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Ja myślę ,że jak zdecydowali się na wycofanie to już maja alternatywny sposób (samolot ?) względem ponoć wycofanego SR-71 - miał on dziwny zwyczaj "cofki" w silniku - co przy takim czknięciu w jednym silniku przy paru mach-ach powodowało .... ,że samolot "znikał" praktycznie dosłownie :shock: ale jak latały to były takie czasy ,że życie pilota niekoniecznie było najważniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 A nie chodziło przypadkiem o loty wykonywane dla NASA? A skąd mnie to wiedzieć? Ani ja pilot ani az taki pasjonat ,,czasem coś mnie zaciekawi i wyczytam :oops: Możliwe że stosowali je jako nosiciel dla latadeł z silnikami strumieniowymi ( RAM JET) gdy z te silniki z założenia potrzebują znacznej prędkości by stabilnie pracować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eptita Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 U nas Limy i migi-21 też latają, tylko że są na pomostowej emeryturze i także latają, Dęblin i Babie Doły, prywatne kolekcie i fundacje. I teraz tak samo mi się mi morda otwiera na widok latającego Lima, jak 15 lat temu na zdjęcie SR-71 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi