michalgrabowski Opublikowano 24 Października 2011 Opublikowano 24 Października 2011 No więc chodzi o element wyważający śmigło, który NIE JEST mosiężny, a który można by dostać gdzieś w polskim sklepie. NIE MOSIĘŻNY, ponieważ wyważarka którą planuję zbudować ma być magnetyczna
buwi777 Opublikowano 24 Października 2011 Opublikowano 24 Października 2011 No więc chodzi o element wyważający śmigło, który NIE JEST mosiężny, a który można by dostać gdzieś w polskim sklepie. NIE MOSIĘŻNY, ponieważ wyważarka którą planuję zbudować ma być magnetyczna Czy ktoś rozumie o co biega młodzieńcowi ? :shock: :?:
ahaweto Opublikowano 24 Października 2011 Opublikowano 24 Października 2011 Pewnie chodzi mu o kawałek pręta stalowego (może nie zrozumieć - więc niech będzie żelaznego) na który zamierza ,,nawlec,, śmigło i całość umieścić między dwoma magnesami. Ale to tylko moje domysły :?
Gość Opublikowano 24 Października 2011 Opublikowano 24 Października 2011 No więc chodzi o element wyważający śmigło, który NIE JEST mosiężny, a który można by dostać gdzieś w polskim sklepie. NIE MOSIĘŻNY, ponieważ wyważarka którą planuję zbudować ma być magnetyczna Chodzi o wałek na którym zamocowałbyś śmigło i całość umieścił w polu magnetycznym żeby wykonać wyważarkę magnetyczną? Jeżeli tak to poszukaj warsztatu samochodowego i rozwalonych łożysk igiełkowych. O ile Ci chodzi o wałek który się magnesuje. Podaj jakiś wymiar, czy coś takiego
krankor Opublikowano 24 Października 2011 Opublikowano 24 Października 2011 Przepraszam, a gdzie Ty Michale widziałeś mosiężny ten element?? Praktycznie zawsze ośki są stalowe a stożki mogą być obojetnie już z czego. Chyba w tym enigmatycznym opisie chodzi Ci o cos takiego wyważarka uproszczona
michalgrabowski Opublikowano 25 Października 2011 Autor Opublikowano 25 Października 2011 Dokładnie Sorki za totalnie nieprecyzyjny opis :oops: no ale musiałem pisać w przerwach między nauką.
Motylasty Opublikowano 25 Października 2011 Opublikowano 25 Października 2011 Dokładnie miałem ten sam problem, wyważarka okazała się mieć pręt a'magnetyczny. Dodam że była to wyważarka firmy MP-Jet Do budowy magnetycznej zastosowałem pręt stalowy pozyskany z prowadnicy CD-romu., który doskonale łapał magnesa. Mówię o tej wyważarce.
krankor Opublikowano 25 Października 2011 Opublikowano 25 Października 2011 Zapomniałem napisać o pieknej wyważarce Motylastego. :oops: Moja ośka wyglądająca całkowicie tak samo była kupiona w rcscorpion i ta jest magnetyczna jak najbardziej.
michalgrabowski Opublikowano 26 Października 2011 Autor Opublikowano 26 Października 2011 A ja właśnie na wątku Motylastego się wzorowałem planując moją wyważarkę
Rekomendowane odpowiedzi