michalgrabowski Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 No więc chodzi o element wyważający śmigło, który NIE JEST mosiężny, a który można by dostać gdzieś w polskim sklepie. NIE MOSIĘŻNY, ponieważ wyważarka którą planuję zbudować ma być magnetyczna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 No więc chodzi o element wyważający śmigło, który NIE JEST mosiężny, a który można by dostać gdzieś w polskim sklepie. NIE MOSIĘŻNY, ponieważ wyważarka którą planuję zbudować ma być magnetyczna Czy ktoś rozumie o co biega młodzieńcowi ? :shock: :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Pewnie chodzi mu o kawałek pręta stalowego (może nie zrozumieć - więc niech będzie żelaznego) na który zamierza ,,nawlec,, śmigło i całość umieścić między dwoma magnesami. Ale to tylko moje domysły :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 No więc chodzi o element wyważający śmigło, który NIE JEST mosiężny, a który można by dostać gdzieś w polskim sklepie. NIE MOSIĘŻNY, ponieważ wyważarka którą planuję zbudować ma być magnetyczna Chodzi o wałek na którym zamocowałbyś śmigło i całość umieścił w polu magnetycznym żeby wykonać wyważarkę magnetyczną? Jeżeli tak to poszukaj warsztatu samochodowego i rozwalonych łożysk igiełkowych. O ile Ci chodzi o wałek który się magnesuje. Podaj jakiś wymiar, czy coś takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Przepraszam, a gdzie Ty Michale widziałeś mosiężny ten element?? Praktycznie zawsze ośki są stalowe a stożki mogą być obojetnie już z czego. Chyba w tym enigmatycznym opisie chodzi Ci o cos takiego wyważarka uproszczona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalgrabowski Opublikowano 25 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Dokładnie Sorki za totalnie nieprecyzyjny opis :oops: no ale musiałem pisać w przerwach między nauką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Dokładnie miałem ten sam problem, wyważarka okazała się mieć pręt a'magnetyczny. Dodam że była to wyważarka firmy MP-Jet Do budowy magnetycznej zastosowałem pręt stalowy pozyskany z prowadnicy CD-romu., który doskonale łapał magnesa. Mówię o tej wyważarce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Zapomniałem napisać o pieknej wyważarce Motylastego. :oops: Moja ośka wyglądająca całkowicie tak samo była kupiona w rcscorpion i ta jest magnetyczna jak najbardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalgrabowski Opublikowano 26 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 A ja właśnie na wątku Motylastego się wzorowałem planując moją wyważarkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi