Thonni Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Witam Od dłuższego czasu zastanawiam się nad kupnem motoszybowca do swojej kolekcji modeli Ale ciężko z wyborem gdyż jest w czym przebierać Mój wybór padł na 4 motoszybowce 8) :arrow: Fox 1800 ARF http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p5092,fox-1800-arf-szybowiec-zestaw-rc :arrow: Fox 2300 ARF http://www.abc-rc.pl/p/49/2490/model-fox-2300-arf-epo-2300mm-pelikan--gdy-umiem-juz-troche-latac-samoloty-i-szybowce.html :arrow: ASW-28 ARF http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p3247,asw-28-arf-pelikan :arrow: Beta 1400 ARF http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p4414,beta-1400-arf-pnp-zestaw Teraz pytanie do tych co mieli lub mają te modele w swoim hangarze 8) Który polecacie :?: Jakie są wady i zalety tych modeli :?: Proszę o poradę, opinię i krytykę wyszczególnionych przeze mnie modeli pomoże mi to wyborze motoszybowca. :crazy: Na dzień dzisiejszy najbardziej przypadł mi do gusty Fox 1800, ale mogę się co do niego mylić dlatego proszę o pomoc w wyborze :roll: Pozdrawiam i dziękuję :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artu Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 To dorzuć sobie jeszcze do listy: :arrow: PHOENIX Evolution 2600mm /1600mm EPO czyli 2w1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Polecam Dg 1000. Pieknie lata. Mialem asw28 pelikana i dg o wiele lepiej lata. Dostepny w perfecthobby. Naped na wysuwanej wiezycce. Doskonały model. Polecam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chaosmaker Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 cześć -w ostatnim czasie miałem okazję widzieć w locie kilka różnych piankowych elektroszybowców . Jeżeli preferujesz w miarę dynamiczne latanie ciekawe będą beta oraz elektro junior graupnera ( że nie wspomnę o takim blizzardzie ) a jeżeli lubujesz się we wpatrywaniu godzinami w jeden punkt to taki EG czy asw będą jak znalazł )) Foxa jeszcze w locie nie widziałem - a szkoda bo to urokliwy modelik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Depesz Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Twój wybór padł na 4 G..., a nie modele. Zerknij na czeskie strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thonni Opublikowano 29 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Twój wybór padł na 4 G..., a nie modele. Zerknij na czeskie strony. Nie bardzo zrozumiałem z tym 4 G :?: :roll: czeskie strony :?: Poproszę o te strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Jeśli polatałeś ES-ą to powyższe propozycje są cofaniem się w rozwoju....!! Ozdoba kolekcji - moim zdaniem żadna, chyba, że to kolekcja p.t: "na co wywaliłem pieniądze". Wtedy kupuj ten najdroższy ! Reichard wypuścił ostatnio 2 fajne motoszybowce F3K, Horejsi - Q-11 i jest jeszcze kilka innych, dobrych. Jeśli nie bawią Cię takie subtelne konstrukcje to popatrz na 2,5m z Kostka Modelcetrum. Jeśli mały i porządny - to Max L. Kwarcińskiego, jak większy, lepszy ale i droższy - to nad Falconem nawet się nie zastanawiaj. Jak masz trochę więcej kasy - to Backfire Petra Janku (cz) a jak kasa to prymitywizm, to z czystym sercem polecam Electro Toxica (Skarwi)! Ekstaza z najwyższej pólki ! A jaka ozdoba kolekcji ? Masz szansę na nr fabryczny 002. Nawet Sudety Ci nie podskoczą...(dla niewtajemniczonych - to żart !). Samo sedno - Przemek ! Pozdrawiam - Jurek Thoni - jak nie rozumiesz 4G (4xG....) to wysilałem się na darmo.... Przepraszam za zajęcie czasu na czytanie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thonni Opublikowano 29 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 esz 4G (4xG....) to wysilałem się na darmo.... Przepraszam za zajęcie czasu na czytanie ! Hehe teraz zrozumiałem :wink: Dzięki za info :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chaosmaker Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 4G - widzisz kolego , chodzi o to że piankowy model to substytut "prawdziwego" modelu - tak jest w mniemaniu wielu kolegów . Faktem jest że dobrą " konstrukcję" , fornir czy laminat trudno zastąpić "pianką" . Z drugiej strony, to czego oczekujesz od modelu to tylko i wyłącznie Twoja sprawa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psychotrop Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 To dorzuć sobie jeszcze do listy: :arrow: PHOENIX Evolution 2600mm /1600mm EPO czyli 2w1 potwierdzam - obecnie posiadam. miałem wcześniej phoenixa 2000 2m i też rewelacja. tyle, że warto (zarówno w jednym i drugim) wpakować własny silnik i regiel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi